:

När man inte har någon att prata med?

Innehållsförteckning:

 1. När man inte har någon att prata med?
 2. Vem kan jag prata med om Corona?
 3. Kan man skriva till Ungdomsmottagningen?
 4. Är det någon som kan hjälpa mig akut?
 5. Hur vet man att man mår psykiskt dåligt?
 6. Vad säger man till någon som inte vill leva?
 7. Vem ska jag ringa om Corona?
 8. Vad är 113 13 för nummer?
 9. Hur kontaktar man en ungdomsmottagning?
 10. Hur bokar man tid till ungdomsmottagningen?

När man inte har någon att prata med?

Försök då att prata med någon som lyssnar. Det kan vara någon i familjen, en vän eller någon annan som du känner förtroende för. Om du hellre pratar med någon utomstående finns det flera organisationer som erbjuder stöd via telefon, chatt eller mejl.

Vem kan jag prata med om Corona?

Du som har allmänna frågor om covid -19 kan ringa telefonnummer 113 13. Du kan också läsa mer på webbplatsen krisinformation.se. Där finns också teckentolkad information om covid-19.

Kan man skriva till Ungdomsmottagningen?

Du kan chatta med ungdomsmottagningen och få rådgivning från en barnmorska eller kurator. Tjänsten är öppen vardagar, 10-14.30.

Är det någon som kan hjälpa mig akut?

112. Om du eller någon annan är i en akut nödsituation, om du till exempel har allvarliga planer på att ta ditt liv, så ska du genast ringa telefonnummer 112 eller åka in till en psykiatrisk akutmottagning. Om du till exempel har en tal- eller hörselskada, så kan du klicka och läsa mer om hur du ska göra här.

Hur vet man att man mår psykiskt dåligt?

Stress är en av dem, sorg, kris, oro, trötthet eller ilska är några andra. Ibland är det svårt att veta varför man mår dåligt. Kanske upplever du en känsla av tomhet, meningslöshet eller oförklarlig nedstämdhet. Kanske får du plötslig och panikartad ångest.

Vad säger man till någon som inte vill leva?

Våga fråga om hen tänker på att ta livet av sig. Det kan vara svårt, men det är ett sätt att visa att du har märkt att hen mår dåligt och att du bryr dig. Lyssna och försök att få personen att berätta om sina tankar och känslor. Du behöver inte alltid komma med råd.

Vem ska jag ringa om Corona?

Folkhälsomyndigheten får många frågor om den nya sjukdomen covid-19. Nu kan den som vill ställa frågor om covid-19 ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Vad är 113 13 för nummer?

113 13 är ett nationellt informationsnummer som infördes i Sverige 2013. Du kan ringa till informationsnumret 113 13 för att lämna eller få information om allvarliga olyckor och kriser.

Hur kontaktar man en ungdomsmottagning?

UMO.se är en webbplats. Det är alltså ingen mottagning som du kan gå eller ringa till. För att hitta en ungdomsmottagning där du bor, kan du söka adress och telefonnummer här på UMO. Du kan kontakta oss på olika sätt beroende på vem du är och vad ditt ärende gäller.

Hur bokar man tid till ungdomsmottagningen?

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du göra vårdärenden på nätet. Du kan till exempel kontakta en ungdomsmottagning, boka en tid, be om nytt recept, beställa ett klamydiatest eller läsa din journal....Kontakta en mottagning

 1. Boka, avboka eller omboka tid.
 2. Se dina bokade tider.
 3. Förnya recept.