:

Vilken vagn är bistron Snälltåget?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken vagn är bistron Snälltåget?
  2. Får man äta på Snälltåget?
  3. Hur fort går Snälltåget?
  4. Vem äger snälltåget?
  5. Vad är salong snälltåget?
  6. Kan jag ta med cykel på SJ tåg?
  7. Vart går Snälltåget från Stockholm?
  8. Vilka stopp gör Snälltåget?
  9. Varför heter det snälltåg?

Vilken vagn är bistron Snälltåget?

De första Bmpz-vagnarna sattes i trafik i augusti 2017 på sträckan Malmö-Stockholm och i december samma år satte Snälltåget även restaurangvagnarna i trafik. Därmed blev det möjligt att köra tåg enbart bestående av vagnar som kan gå i 200 km/h.

Får man äta på Snälltåget?

Vill du njuta av varm mat, dricka öl eller vin måste du boka bord i förväg. Vi erbjuder även möjligheten att ta med kaffe, te, läsk, vatten, smörgåsar, sallader, fika och godis till din sittplats ute i tåget.

Hur fort går Snälltåget?

Sommaren 2017 togs nya vagnar i bruk. Dessa ombyggda tyska InterRegio-vagnar är godkända för 200 km/h, vilket innebär att Snälltåget kan köra snabbare.

Vem äger snälltåget?

2013 i november bytte vi namn från Veolia Transport till Snälltåget. Vi har fortfarande samma ägare, franska Transdev, men vill med varumärket Snälltåget skapa en tydligare bild av vad vi står för.

Vad är salong snälltåget?

Snälltågets avgångar mellan Malmö och Stockholm har 1:a klass, 2:a klass och en restaurangvagn som vi kallar Krogen. Du kan välja att resa i salong eller i kupé. På våra nattåg erbjuder vi liggplats och på vissa sträckor på dagtid även sittplats i 2:a klass.

Kan jag ta med cykel på SJ tåg?

Du kan ta med din cykel på resan om du monterar ner eller fäller ihop cykeln och förvarar den i lämplig cykelväska. Cykelväskan kan vara max 140x85x30cm, maxvikt 25 kg för både cykel och väska. Väskan ska placeras på ett ledigt utrymme ombord.

Vart går Snälltåget från Stockholm?

Under vintern, sommaren och tidig höst går Snälltåget hela vägen från Malmö via Stockholm till Jämtlandsfjällen och på våren, sommaren och hösten kan du åka med oss till Berlin. Till Blekinge, Jönköping, Växjö och till flera fjälldestinationer kan du resa vidare med våra egna anslutningsbussar – Snälltåget på väg.

Vilka stopp gör Snälltåget?

Snälltåget har minst två dagliga avgångar mellan Malmö och Stockholm. Våra tåg stannar normalt även i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv och Lund.

Varför heter det snälltåg?

Trafik med snälltåg i Sverige började 1862 mellan Stockholm-Göteborg. ... Snälltågen stannade på betydligt färre platser än de vanliga persontågen men på några fler platser än de tågslag som introducerades på 1940- och 1950-talen: ilsnälltåg och expresståg.