:

Kan man praktisera hos Försvarsmakten?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man praktisera hos Försvarsmakten?
 2. Vart kan man Praoa Uppsala?
 3. Vad kan man praoa på?
 4. Får man praktisera hos polisen?
 5. När kan man mönstra?
 6. Vilka veckor är prao?
 7. Vad ska man tänka på när man är på prao?
 8. Vad kan man Praoa som i åttan?
 9. Vad tjänar en administratör hos polisen?
 10. Hur blir man utredare hos polisen?

Kan man praktisera hos Försvarsmakten?

Om du går i gymnasiet och vill testa hur det är att jobba eller vara frivillig inom Försvarsmakten kan du genomföra din praktik hos oss. Du som går i gymnasiet kan genomföra din APU (arbetsplatsutbildning), APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik hos oss.

Vart kan man Praoa Uppsala?

Vi erbjuder prao-platser bland annat på vårdcentraler, Akademiska sjukhuset och UL. Är du intresserad av vård, hälsa eller kollektivtrafik är Region Uppsala ett bra val för dig. Vi tar emot så många elever som vi har möjlighet till och vi erbjuder max en veckas prao-placering.

Vad kan man praoa på?

Prao för en elev ska i första hand anordnas på en arbetsplats och i andra hand genom att eleven deltar i undervisning på ett yrkesprogram i gymnasieskolan. Genom prao ska eleverna få egna konkreta erfarenheter av yrkeslivet och inblick i hur arbetslivet fungerar och hur arbetet i specifika branscher går till.

Får man praktisera hos polisen?

2 Svar. Hej Emil, det tror jag tyvärr Inte. Polisen hänvisar till "sekretessen" och det är dessutom även en "farlig arbetsplats" (poliser är utsatta för hot och våld).

När kan man mönstra?

Mönstringen startar i juni 2021 och pågår till maj 2022. Ungefär två månader innan själva mönstringsdagen får den som ska mönstra en kallelse med plats och tid för mönstringen. Beroende på var man bor i Sverige genomförs mönstringen antingen i Stockholm eller Malmö.

Vilka veckor är prao?

Prao (praktisk arbetslivsorientering; tidigare pryo, praktisk yrkeslivsorientering) innebär att svenska elever i årskurs 8 tillbringar 2 veckor på en arbetsplats vilket är obligatoriskt sedan 2019. I gymnasiet ersätts prao med APL (Arbetsplatsförlagt lärande).

Vad ska man tänka på när man är på prao?

Här är några tips på hur du kan förbereda ett samtal när du söker en praoplats:

 1. Presentera dig: Vad du heter, hur gammal du är och vilken skola du går i.
 2. Berätta varför du ringer: Du är intresserad av att praoa/praktisera på företaget.
 3. Fråga om de tar emot elever och berätta vilken period det gäller.

Vad kan man Praoa som i åttan?

Malmö stad ordnar praoplatser till alla elever via Prao Malmö. Du som elev ska alltså inte själv ordna praoplats. Prao är ett tillfälle för dig som går i åttan att bekanta dig med arbetslivet och kan också ge dig en inblick i hur det kan vara att driva ett företag.

Vad tjänar en administratör hos polisen?

Lönestatistik för administratör, löner i olika regioner i Sverige

RegionMedellön 2020
Sydsverige33500
Västsverige33200
Norra Mellansverige31300
Mellersta Norrland31400

Hur blir man utredare hos polisen?

En civil utredare gör samma saker som en utredande polis, men har något färre befogenheter. För att bli utredare behöver man en akademisk examen, vanliga exempel är jurist, socionom och beteendevetare. För vissa utredartjänster krävs specialistkompetens.