:

Får man ta med sig mat på tåget?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ta med sig mat på tåget?
  2. Finns det restaurangvagn på tåget?
  3. Vad finns i SJ bistron?
  4. Får man äta på pendeltåget?
  5. Får man ta med mat på bussen?
  6. Får man äta nötter på tåget?
  7. Finns Internet på Intercity tåg?

Får man ta med sig mat på tåget?

Det går bra att äta och dricka ombord på tåg så länge det inte stör andra resenärer. På bussar, spårvagnar och båtar är det tillåtet att äta något enklare, till exempel en frukt. Det är inte tillåtet att dricka alkohol.

Finns det restaurangvagn på tåget?

Ja, på alla SJs Snabbtåg finns det bistro ombord där du kan köpa mat och dryck. Även på SJ Nattåg och de flesta SJ Intercitytåg finns det servering ombord.

Vad finns i SJ bistron?

I bistron hittar du alltid sallader, smörgåsar, ett par varmrätter och en massa smått och gott. Här finns också alltid vegetariskt/veganvänlig mat och gluten- och laktosfria alternativ. Innehållet i smörgåsar och sallader varierar.

Får man äta på pendeltåget?

Enligt SL är det tillåtet att exempelvis äta en frukt i kollektivtrafiken. Men att äta sina lunchlåda eller middag på bussen eller i tunnelbanan är inte okej. – Våra ordningsregler säger att man inte får förtära mat som kan väcka obehag.

Får man ta med mat på bussen?

Det är tillåtet att ta med och förtära mat och dryck ombord på bussen, dock ej dryck i pappersmuggar utan lock med risk för spill, eller varm, starkt doftande mat som kan orsaka olägenhet för medresenärer. ... Förtäring av alkoholhaltiga drycker är förbjudet.

Får man äta nötter på tåget?

Nötallergi och nötförbud på X2000 tåg (Allmänt) Åker med 427 och alla resenärer uppmanas flera gånger att inte öppna påsar med nötter för det finns resenärer med nötallergi ombord.

Finns Internet på Intercity tåg?

Ja, du kan surfa ombord på alla våra X 2000, SJ 3000 och dubbeldäckare. ... Sker det inte per automatik kan du ange ombord.sj.se. Just nu kan vi erbjuda 200 MB surfpott och du surfar med en hastighet på minst 1 Mbit/s (förutsatt att utrymme finns i mobilnätet).