:

Hur är skidåkningen i Romme?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är skidåkningen i Romme?
  2. Är Romme Skistar?
  3. Hur många nedfarter har Romme Alpin?
  4. Är det mycket folk i Romme?
  5. Hur långa är backarna i Romme?
  6. Är Romme bra?
  7. Vad kostar SkiPass Romme?
  8. Hur många backar finns i Kungsberget?
  9. Har Romme öppet?
  10. Hur stort är Romme?

Hur är skidåkningen i Romme?

Romme alpin är ett av Sveriges största skidområden. Här finns det mesta för alla åldrar och detta passar utmärkt om du vill få ut mycket av din skidåkning men inte vill resa utomlands. Området är väldigt naturligt och när du färdas ner för backarna så omges du av skog och ett rikt växtliv.

Är Romme Skistar?

Vi använder oss av systemet Axess vilket även t ex. Skistar och Idre fjäll gör. Har du ett SkiPass från någon av dessa anläggningar går det att ladda på Romme Alpin. ... Man kan ladda sitt SkiPass via vår hemsida www.rommealpin.se och Boka online eller i appen Mitt Romme.

Hur många nedfarter har Romme Alpin?

Romme Alpin ligger ungefär en mil utanför Borlänge i södra Dalarna och endast 2,5 timmar från Stockholm. Här erbjuds skidåkning i 33 nedfarter från två toppar, i alla väderstreck med en högsta fallhöjd på 275 meter.

Är det mycket folk i Romme?

På helgerna är det ofta mycket folk i Romme, speciellt på lördagarna. När backarna öppnar 09.00 är det oftast ok, men framåt 10.30 smäller det till, blir mycket folk och ofta köer på ca 10-15 minuter till liftarna. Om ni har möjlighet och vill åka upp över en dag – välj en söndag istället. Klart mindre folk.

Hur långa är backarna i Romme?

Romme har totalt 29 kilometer pist, samtliga med snökanoner, och den längsta nedfarten är 2 750 meter.

Är Romme bra?

Oväntat bra skidåkning! Besökte Romme Vecka 9 2021. Möttes av en proppfull parkering och inte en snögnutta på marken och i skogen. Men blev otroligt positivt överraskad av att pisterna var så bra preparerade och liftköerna aldrig va längre än 3min i snitt.

Vad kostar SkiPass Romme?

För att åka hos oss på Romme Alpin krävs ett SkiPass. SkiPasset köper du för de antal dagar du vill åka....SÄSONGSKORT.

Säsongskort fr.o.m. 24/12 hämtas i GästserviceSäsong
Barn 0-6 år60,0 kr
Ungdom 7-17 år4175,0 kr
Vuxen fr. 18 år5395,0 kr
Senior 65+4175,0 kr

Hur många backar finns i Kungsberget?

Kungsbergets skidanläggning är en vintersportanläggning i Gästrikland, belägen cirka 25 km nordväst om Sandviken. I Kungsberget finns 23 nedfarter och 14 liftar varav två är fasta stolliftar och en är kopplingsbar åttastolslift.

Har Romme öppet?

Romme Alpin öppnar för skidåkning säsongen den 23 december och stänger den .

Hur stort är Romme?

Det tar cirka 14 dagar att täcka hela anläggningen på 78 hektar med 1–1,2 meter snö. Anläggningen förses med vatten via pumpsystem från Stora Ulvsjön (3 kilometer från Romme Alpin), Dammsjön samt bäcken i anslutning till backarna.