:

Har alla lysrör glimtändare?

Innehållsförteckning:

 1. Har alla lysrör glimtändare?
 2. Varför behövs glimtändare?
 3. Har glimtändare?
 4. Finns det LED-lysrör?
 5. Hur fungerar lysrör utan glimtändare?
 6. Hur vet man vilken glimtändare man ska ha?
 7. Vad för glimtändare?
 8. Kan man dimra LED lysrör?
 9. Hur länge håller ett LED lysrör?
 10. Hur vet man om ett lysrör är trasig?

Har alla lysrör glimtändare?

Det finns olika sorters lysrörsarmaturer. I en armatur med ett konventionellt driftdon finns en glimtändare. I en armatur med elektroniskt driftdon behövs ingen glimtändare. Lysrör och glimtändare bör man byta samtidigt eftersom de troligen suttit där lika länge.

Varför behövs glimtändare?

Utan glimtändare kan inte glödtråden i röret värmas och ingen tändpuls kan genereras.

Har glimtändare?

En lysrörsarmatur består av en reaktor (en spole med järnkärna som är till för att begränsa strömmen innan röret tänts, en glimtändare (innehåller en liten bimetallbrytare och en kondensator) och själva lysröret. Röret har i vardera änden en elektrod med två anslutningspinnar.

Finns det LED-lysrör?

LED-lysrör ger tillräckligt ljus utan att blända och är flimmerfria. Philips Lightings LED-lysrör finns i flera ljusflöden (lumen) för att möta olika behov, inom bland annat industri, kontor och detaljhandel.

Hur fungerar lysrör utan glimtändare?

HF elektroniskt driftdon HF står för Högfrekvent drivteknik och lämpar sig för armaturer med modern HF-driftdon, utan glimtändare. De här lysrören känner du igen på att de inte inkluderar en glimtändare. Armaturen behöver inte bytas ut när du byter det gamla lysröret mot LED.

Hur vet man vilken glimtändare man ska ha?

Är det ett lysrör så ska glimtändaren vara en "singel" och ha ett effektintervall som omfattar lysrörets effekt. Är det flera lysrör beror det på om lysrören sitter i serie med varandra eller på var sin slinga på reaktorn (drosseln/metallklumpen), det brukar även stå på reaktorn om det ska vara singel eller serie.

Vad för glimtändare?

Välj rätt glimtändare

 • Standard Glimtändare. Funktionella och lågt inköpspris. ...
 • Säkerhetsglimtändare. Eliminerar brandrisken genom att släcka blinkande lysrör. ...
 • Elektroniska Glimtändare. Eliminerar brandrisken genom att släcka blinkande lysrör. ...
 • Glimtändare för LED-Lysrör.

Kan man dimra LED lysrör?

Genom att byta ut lysrör mot dimbara LED-lysrör sparar man inte bara energi utan man sänker även kostnaderna, samtidigt blir det enkelt att få konstantljusreglering och ljusscener. Du kan även precis som vanligt dimra till din nivå för behagligt ljus.

Hur länge håller ett LED lysrör?

Detta LED lysrör förbrukar endast 20W, men ger samma ljusflöde som en 58W lysrör! Den genomsnittliga livslängden för ett lysrör är 15.000 timmar. Detta LED-lysrör har en livslängd på hela 50.000 timmar.

Hur vet man om ett lysrör är trasig?

Trasiga lysrör brukar bli lite svarta mot ändarna, även gamla lysrör brukar visa detta trots att dom fortfarande fungerar dock. Tidigare råd om att köpa nya glimtändare (om din ramp har det) är bra, hjälper inte det så börja med ett nytt rör för som anjso sa så kan båda slockna även om det bara är ett som är trasigt.