:

Kan bråk så korsord?

Innehållsförteckning:

 1. Kan bråk så korsord?
 2. Vad betyder som bråkan krossar linet?
 3. Är vissa bråk?
 4. Är bråk synonym?
 5. Vad betyder att bli tagen?
 6. Är festprisse korsord?
 7. Kan sluta med brak?
 8. Kan Iskorn?
 9. Vad är bråk inom matematik?
 10. Vad använder man bråk till?

Kan bråk så korsord?

Synonymer till bråk

 • gräl, kiv, oenighet, krakel, bus, gurgel, gruff, kurr, tvist, orolighet, strid, osämja, träta, slagsmål, handgemäng; upplopp, uppror, kalabalik, rabalder, tumult, uppträde; ståhej, oväsen, liv, leverne, buller, stoj, larm, skrän; krångel, besvär. (mat.) ...
 • Användarnas bidrag. konflikt,

Vad betyder som bråkan krossar linet?

När man bråkar linet krossar man stamdelarna för att linet som i rötningsprovet ska kunna skiljas från skärven, som stråets vedartade innerdel kallas. Industriellt används maskiner med mekaniska valsar för detta steg, traditionellt och i mindre skala bråkar man linet för hand i en linbråka.

Är vissa bråk?

Allmänt. Om både täljaren och nämnaren är heltal kan bråket betraktas som ett enskilt tal och man säger då att talet är skrivet i bråkform, vilket i äldre språkbruk kallas allmänt bråk. Man kan även göra följande distinktion: Om nämnaren är större än täljaren är det ett äkta bråk eller egentligt.

Är bråk synonym?

Bråk betyder ungefär detsamma som besvär.

Vad betyder att bli tagen?

Tagen betyder ungefär detsamma som medtagen.

Är festprisse korsord?

Synonymer till festprisse

 • (vard.) svirare, rumlare, partajare, hålligångare, swinger, festminglare, festnisse, kalasprisse, suput, vivör, dryckesbroder, frossare, njutningsmänniska, partybrud, ravaillac, rucklare, röjare, slarver, partydjur.
 • Användarnas bidrag. ravaillac.

Kan sluta med brak?

Försök att hitta det som barnen tycker är roligt Det är viktigt att ha roligt tillsammans, det kan minska antalet bråk. Försök hitta på saker de kan göra tillsammans, det gör att de får en starkare relation. Hitta även på saker som du kan vara med på, eller som de kan hjälpa dig med. Här får du råd om hur du kan göra.

Kan Iskorn?

Hagel bildas i Cumulonimbus (bymoln) som innehåller underkylda vattendroppar. Om en snöflinga i molnet kolliderar med en sådan droppe fryser den på kristallen. När den blir större ökar risken för ytterligare kollisioner och större iskorn kan växa till.

Vad är bråk inom matematik?

I ett bråktal har vi en täljare och en nämnare. Täljaren är det tal som står ovanför bråkstrecket (i exemplet ovan är täljaren 3), medan nämnaren är det tal som står under bråkstrecket (i exemplet ovan är nämnaren 4). ... Det kan också vara lättare att beskriva ett förhållande om man behåller tal i bråkform.

Vad använder man bråk till?

Bråk används för att uttrycka andelar av en kvantitet eller mängd. Förr använde vi tal i bråkform i högre utsträckning i vårt vardagsliv än vad vi gör idag. Skolverket lyfter några intressanta exempel: förr mätte och uttryckte man avstånd som fjärdingsvägar (fjärdedelar av en mil).