:

Vilken katt fäller minst?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken katt fäller minst?
  2. Vilken katt kan man ha om man är allergisk?
  3. Vilken katt ska jag välja?
  4. Kan man leva med katt om man är allergisk?
  5. Kan man ha naken katt om man är allergisk?

Vilken katt fäller minst?

Cornish rex har dock bara underull, vilket betyder att de inte bara är väldigt mjuka, utan har mycket mindre hår än de flesta katter. Det gör att de fäller mycket mindre, och är mindre troliga att orsaka en allergisk reaktion.

Vilken katt kan man ha om man är allergisk?

Allergivänliga katter Raser som sibirisk katt, ragdoll och rex brukar sägas vara mindre allergiframkallande än andra kattraser. Men ingen ras är helt allergifri och generellt sett går det inte att rekommendera en specifik ras till människor som har allergi.

Vilken katt ska jag välja?

Ska du välja kattras är en tumregel att katter som är långbenta och slanka är mer aktiva. Katter som är lite lägre och kraftigare är lugnare. Om du väljer en huskatt, alltså en katt utan stamtavla, så är det lite svårare att veta exakt hur den kommer vara som vuxen och hur stor den kommer att bli.

Kan man leva med katt om man är allergisk?

Vissa raskattföreningar förmedlar kontakter till så kallade "testhem" där allergiker kan träffa olika katter för att se om de får någon allergisk reaktion innan de skaffar en egen. Det allmänna rådet är dock att undvika att skaffa katt om du vet om att du är allergisk.

Kan man ha naken katt om man är allergisk?

1 – Sphynx Sphynx är en social och tillgiven kattras som passar allra bäst som innekatt. Precis som alla nakenkatter är den känslig för både kyla och solsken. Sphynxen har ett väldigt speciellt utseende. Förutom att den inte har någon päls har den ett litet, kilformat huvud med stora ögon och väldigt stora öron.