:

Vilka regler gäller vid näthandel?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka regler gäller vid näthandel?
  2. Vem ska jag sälja till?
  3. Hur kan jag sälja en produkt?
  4. Hur man säljer sig själv?
  5. Hur fungerar e-handelslagen?
  6. Hur gör man för att sälja bäst?
  7. Vad får man för att sälja el?

Vilka regler gäller vid näthandel?

Ska du sälja varor eller tjänster till konsumenter via en webbutik måste du följa lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59), DAL. Det innebär bland annat att köparen har en ångerrätt på 14 dagar från det att köparen tagit emot produkten.

Vem ska jag sälja till?

Säljaren bestämmer vem som får köpa, till vilket pris och vid vilken tidpunkt. Det betyder att säljaren kan välja att sälja till någon annan än den som har lagt högsta budet. Det kan till exempel vara så att spekulanten med det näst högsta budet kan tillträda bostaden vid en tidpunkt som passar bättre för säljaren.

Hur kan jag sälja en produkt?

Du kan antingen sälja dina varor direkt till en butik eller sälja på kommission. Att sälja på kommission innebär att du får betalt först när butiken har sålt din produkt och att butiken tar en procentuell del av försäljningspriset.

Hur man säljer sig själv?

Bygg upp ditt varumärke. För att skapa en kommunikationsstrategi måste du veta vad det är du faktiskt har att erbjuda. Du kan inte sälja in dig själv om du inte vet VAD det är du säljer! Fundera på vilken typ av konsult du faktiskt vill vara.

Hur fungerar e-handelslagen?

E-handelslagen skyddar dig när du handlar produkter på nätet. Den ställer krav på vad företaget måste informera dig om och vilka tekniska hjälpmedel som måste finnas när du gör en beställning.

Hur gör man för att sälja bäst?

5 tips för vem som helst att sälja vad som helst

  1. Det första du säljer är dig själv. Glöm produkten och företaget. ...
  2. Prata mindre, lyssna mer. De sämsta säljarna kan inte sluta prata om hur fantastiskt deras idé eller produkt är. ...
  3. Hitta rätt kund att sälja till. ...
  4. Se det från kundens perspektiv. ...
  5. Håll det enkelt.

Vad får man för att sälja el?

Det innebär att inkomsterna från försäljningen av överskottselen istället räknas som kapitalinkomst på produkt från privatbostad. Du kan därför sälja el för upp till 40.000 kronor per år och per fastighet med solceller utan att behöva betala inkomstskatt.