:

Hur sälja honung?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sälja honung?
  2. Vad menas med EG honung?
  3. Får man sälja propolis?
  4. Hur mycket honung får man sälja?
  5. Vem köper honung?
  6. Vad får man för honung?
  7. Vad är bästa honung?

Hur sälja honung?

Ren honung: Du kan sälja honungen på flera sätt. Den kan säljas i stora kärl som skickas till en producent som sedan förpackar och säljer honungen under egen etikett. Du kan också skicka honungen i stora tunnor och få den burkad tillbaka för att sedan kunna sälja den själv där du bor.

Vad menas med EG honung?

När honungen säljs med beteckningen "honung" får inga ingredienser eller tillsatser ha tillförts den. Honung med olika ursprung får däremot blandas.

Får man sälja propolis?

Propolistinktur, propolisextrakt eller propolislösning är olika namn för slutprodukten. Hos en del biodlare, biredskapsförsäljare och hälsokostaffärer säljs färdig propolistinktur men man kan också göra sin egen. Oftast används sprit med 70-96 volymprocent som normalt inte säljs till privatpersoner i Sverige.

Hur mycket honung får man sälja?

För att förenkla har man från Riksskatteverkets (numera Skatteverket) sida sagt att som hobby skall i normalfallet innehav av högst 15 bisamhällen räknas. Från och med ett innehav av 16 bisamhällen bör verksamheten utgöra näringsverksamhet, RSV Dt 1978:6 .

Vem köper honung?

SVLH är en ekonomisk förening bestående av ca 15 yrkesbiodlare, som säljer den egna honungen plus inköpt honung rikstäckande i Sverige. De senaste två åren har föreningen inte behövt köpa in några stora mängder, på grund av goda egna skördar. Det finns alltså fler alternativ än HF.

Vad får man för honung?

Ingenting får tillföras honungen eller tas bort för att den ska kallas honung. Ändå kan det vara en stor skillnad på olika sorters honung. Honung finns både i fast och flytande form och smak, konsistens, färg och arom beror på var bina har hämtat nektaren.

Vad är bästa honung?

Maribel Squeezy Blossom Honey och Bellafonde Honung delade den totala förstaplatsen i Råd & Röns honungstest och får utmärkelsen Bäst i test. ... Maribel Squeezy Blossom Honey har producerats på samma sätt under stränga kvalitetskontroller i över 13 år vilket gör att produkten håller en hög och stabil kvalitet.