:

Är det kontrollanter på tågen?

Innehållsförteckning:

  1. Är det kontrollanter på tågen?
  2. Finns det kontrollanter på pendeltåg?
  3. Finns det kontrollanter på bussar?
  4. Vart är kontrollanterna Göteborg?
  5. Får kontrollant?
  6. Kan biljettkontroll?
  7. Var är kontrollanterna Uppsala?
  8. Vad händer om man plankar på bussen?
  9. Får kontrollanter gå på bussen SL?
  10. Vart är kontrollanterna app?

Är det kontrollanter på tågen?

Vid en kontroll tittar vi på alla kunders biljetter för att se om de är giltiga för resan. Om du inte har en giltig biljett vid en biljettkontroll utfärdar kontrollanten eller tågvärden en tilläggsavgift. Sedan är tilläggsavgiften 1500 kronor.

Finns det kontrollanter på pendeltåg?

Kontrollanter är de i SL-trafiken som har som huvudsaklig arbetsuppgift att jaga trafikanter utan giltigt färdbevis. Det gör dom genom främst två metoder kontroller under färdens gång och razzior vid spärrlinjer. Kontrollanterna är anställda av ISS.

Finns det kontrollanter på bussar?

bussen är det lite knepigare, men det finns sätt som vi kommer till senare. Det bästa sättet att slippa kontrollanterna är naturligtvis att hålla utkik efter dem. Genom att sätta sig längst fram i vagnen (eller bussen) på höger sida har man bra koll och upptäcker oftast kontrollanterna på hållplatsen.

Vart är kontrollanterna Göteborg?

Västtrafik hälsar: Under vecka 10 kontrollerar vi biljetter särskilt noga i Högsbo, Majorna och Frölunda i Göteborg.

Får kontrollant?

En kontrollant får t. ex. inte gripa och hålla fast någon som springer från spårvagnen eller bussen utan att veta om denne har en giltig biljett eller inte. En kontrollant får inte heller använda mer tvång eller våld än vad situationen kräver.

Kan biljettkontroll?

Syftet med biljettkontroll är att bidra till en säker och trevlig resa, öka antalet kunder som har giltig biljett samt motverka fusk och resor med felaktig biljett. Biljettkontrollerna kan utföras både uniformerat och i civila kläder på bussar och tåg under trafikdygnets alla timmar.

Var är kontrollanterna Uppsala?

Det finns tre stationer (Uppsala, Knivsta, Arlanda) där kontrollanterna har möjlighet att kliva på. Det är därför ganska lätt att undvika tilläggsavgift om det finns gått om tid.

Vad händer om man plankar på bussen?

Man kan fejka sms-biljetten om man är modig! Vi uppmanar er dock inte att göra detta ännu eftersom det är så pass mycket väktarkontroller runt om i Skåne nu. Fejkar du en sms-biljett riskerar du böter! Skulle du göra det och åker på väktarkontroll när du sitter på bussen; stäng av mobilen och säg att batteriet dog!

Får kontrollanter gå på bussen SL?

Är det glest i vagnen eller bussen går kontrollanterna ombord. Men en armlängds avstånd gäller. Biljettkontrollerna i SL-trafiken stoppades i våras av smittskyddsskäl. Men i juli var de tillbaka vid pendel- och t-banestationer, och senare under sommaren även vid busshållplatser och lokalbanestationer.

Vart är kontrollanterna app?

Appen går ut på att informera var biljettkontrollanter befinner sig. Användare kan rapportera in var man sett kontrollanter och även se vilka andra områden som rapporterats in. Det skickas också ut notiser till mobilen när kontrollanter finns i närheten.