:

Är det tillåtet att spela in samtal?

Innehållsförteckning:

  1. Är det tillåtet att spela in samtal?
  2. Kan man spela in?
  3. Får man spela in chefen?
  4. Har företag rätt att spela in samtal?
  5. Varför kan jag inte spela in samtal?
  6. Är det lagligt att spela in föreläsningar?

Är det tillåtet att spela in samtal?

Huvudregeln är att det enligt 4:9a brottsbalken (BrB) är olagligt att spela in privata samtal om de som deltar i samtalet är omedvetna om att inspelning sker, samt att den som spelar in inte själv deltar i samtalet. ... Detta gäller alldeles oavsett om samtalet sker över telefon eller öga mot öga.

Kan man spela in?

Man kan spela in i exempelvis utbildningssyfte eller för att kunna bevisa vad som blev överenskommet. Men oavsett syfte så är reglerna kring samtalsinspelning de samma. Minst en av parterna i samtalet måste veta om att samtalet spelas in.

Får man spela in chefen?

Enligt 4 kap 9 a § brottsbalken (BrB) är det olagligt att olovligen, d.v.s. utan lov, spela in ljud från samtal där man själv inte deltar. Att spela in sin chef är ett av de bästa skydden för löntagare mot godtyckliga och oärliga chefer. ...

Har företag rätt att spela in samtal?

Beroende på ditt företags verksamhet så kan du ha behov eller även krav på att spela in dina telefonsamtal. Men det kan även vara ett effektivt verktyg för att kvalitetssäkra din kundkommunikation. I Sverige får du spela in samtal lagligt, så länge du själv deltar i konversationen.

Varför kan jag inte spela in samtal?

Enheten måste ha Android 9 eller senare. Du måste ha den senaste versionen av appen Telefon. Du måste befinna dig i ett land eller en region där inspelning av samtal stöds. Inspelningsfunktionen är inte tillgänglig överallt.

Är det lagligt att spela in föreläsningar?

Ja, studenter har rätt att filma eller banda en föreläsning, men bara för eget privat bruk. Inspelningen får inte spridas till andra utan lärarens samtycke. Den får inte heller läggas ut på Youtube utan att föreläsaren godkänt detta.