:

Får man ställa container på gatan?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ställa container på gatan?
  2. Får man ställa upp en container på tomten?
  3. Vad är polistillstånd?
  4. Hur länge får man ha en container?
  5. Kan man bygga hus av container?

Får man ställa container på gatan?

Du behöver tillstånd från polisen för att använda en offentlig plats för byggetablering, som att ställa ut en arbetsbod, byggställning, byggsäck eller container. Offentlig plats innebär att den ligger inom detaljplanerat område. Platsen ägs ofta av kommunen, men även privat mark kan räknas som offentlig plats.

Får man ställa upp en container på tomten?

Om containern är ett upplag eller en byggnad behövs bygglov. Om containern ingår som en del i en byggetablering behöver du ansöka om bygglov. Om du ställer upp en container på en annan fastighet än din egen eller på offentlig plats, såsom gator, torg med mera behöver du tillstånd från fastighetsägaren.

Vad är polistillstånd?

Du kan behöva tillstånd för att driva din verksamhet eller utöva ett intresse. Du kan till exempel behöva tillstånd för att ha en uteservering, för att anordna loppis på offentlig plats eller för att samla människor till en demonstration. Du behöver oftast betala en avgift för att få din ansökan prövad.

Hur länge får man ha en container?

dessa containrar ska stå på platsen längre tid än 6 månader.

Kan man bygga hus av container?

När man bygger ett hus av containrar måste man vara medveten om att man inte kan ta ur vilka väggar som helst för att bygga ihop containermoduler eller placera fönster där man önskar utan att skapa andra bärande pelare eller väggar. Containerns vägg ska ses som ett bärande element.