:

Får man spela utan benskydd?

Innehållsförteckning:

  1. Får man spela utan benskydd?
  2. Måste man ha fotbollsskor?
  3. Får man glidtackla i fotboll?
  4. Kan det bli straff på 5 manna?
  5. Hur väljer man fotbollsskor?
  6. Vad behöver man för att spela fotboll?

Får man spela utan benskydd?

Från det år spelaren fyller 15 år ska benskydden vara godkända av Svenska Fotbollförbundet. Spelare utan benskydd äger ej rätt att delta i spelet, dock äger spelare som tappat sitt benskydd rätt att spela till nästa spelavbrott. Skruvdobb får ej användas upp till och med 14 år.

Måste man ha fotbollsskor?

Utrustningen för att man ska få vara med och träna fotboll är inte så stor men det behövs rätt utrustning för ändamålet, det vill säga fotbollsskor och benskydd. Är man sedan målvakt så kan man även behöva ett par målvaktshandskar som skyddar händerna och som gör att det är enklare att greppa om och hålla i bollen.

Får man glidtackla i fotboll?

Glidtackling är en brytning i fotboll där en spelare tar bollen från motståndaren genom att slänga sig med benen före mot bollen. Glidtacklingar är mycket effektiva om de utförs rätt, men kan vara farliga för motståndaren och orsaka skador om de utförs fel. ... En i övrigt våldsam glidtackling, ger ofta gult kort.

Kan det bli straff på 5 manna?

Straffspark döms om någon av de förseelser som ger upphov till direkt frispark inträffar inom det felande lagets straffområde. Bollen läggs på straffpunkten och bollen måste spelas framåt. Straffsparksläggaren får inte röra bollen en andra gång om bollen studsar från ribba eller stolpe innan den rört en annan spelare.

Hur väljer man fotbollsskor?

– Skon ska sitta så tight som det bara går för en så nära kontakt med bollen som möjligt, men det ska så klart kännas bekvämt också. Det är alltid viktigast. Att köpa skor till dig själv är en sak, om skon sitter bra på foten och är till för det underlag du spelar på så är du redan hemma.

Vad behöver man för att spela fotboll?

En spelares obligatoriska grundutrustning består av följande separata delar:

  • tröja eller skjorta med ärmar – om underkläder bärs ska ärmen ha samma huvudfärg som tröjans eller skjortans ärm har.
  • kortbyxor – om underbyxor bärs ska de ha samma huvudfärg som kortbyxorna.
  • strumpor.
  • benskydd.
  • skor.