:

Hur kan en 12 åring tjäna pengar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan en 12 åring tjäna pengar?
  2. Kan man sommarjobba som 11 åring?
  3. Hur många timmar får man jobba på sommarjobb?
  4. Hur tjänar man pengar när man är 11 år?
  5. Vilken ålder får man börja jobba i Sverige?

Hur kan en 12 åring tjäna pengar?

Exempelvis kan man som 12-åring sälja majblommor eller jobba med uppdrag som har med sin hobby att göra. Du kan också jobba som statist eller som barnskådespelare, dock behöver du ha tillstånd från arbetsmiljöverket.

Kan man sommarjobba som 11 åring?

Sommarjobb: Ungdomar som går i grundskolan och är mellan 13 och 15 år får ha ett lätt och riskfritt arbete. Det kan till exempel vara ett enkelt kontorsarbete, lättare restaurangarbete eller trädgårdsarbete. Du får arbeta högst 7 timmar/ dag och högst 35 timmar/vecka. Du får inte arbeta mellan klockan 20.00 och 06.00.

Hur många timmar får man jobba på sommarjobb?

Dina arbetstider Arbetsplatsen bestämmer vilka arbetstider du har. Det finns generella regler som gäller alla som feriejobbar. Du jobbar i regel sex timmar per dag, men du kan schemaläggas upp till åtta timmar per dag under några av arbetsdagarna. Du måste ha minst 30 minuters lunchrast efter 4,5 timme.

Hur tjänar man pengar när man är 11 år?

Många i den här åldern kan tjäna extrapengar genom att hjälpa till med hushållssysslor, som att klippa gräset eller att plocka ur diskmaskinen. Du kan även syssla med hobby-uppdrag under korta perioder, som till exempel att sälja jultidningar eller majblommor.

Vilken ålder får man börja jobba i Sverige?

Ungdomar från 16 år och fram till 18-årsdagen kan anställas till alla typer av jobb, utom sådana som är direkt farliga. Det ska varken vara fysiskt eller psykiskt tungt. Den som anlitar en minderårig måste se till så att arbetet sker under ledning av lämplig person.