:

Får man släppa ut duschvatten?

Innehållsförteckning:

  1. Får man släppa ut duschvatten?
  2. Vad är BDT rening?
  3. Får man använda Stenkista?
  4. Vad består avloppsvatten av?
  5. Vad är Oljeindex?

Får man släppa ut duschvatten?

Rent praktiskt kan man helt enkelt låta disk- och duschvatten rinna ut i lämpligt buskage ed. Så har vi haft i många år och det funkar hur bra som helst. Det är säkert inte tillåtet i och för sig. Enligt reglerna ska avloppsvattnet passera en slamavskiljare och därefter filtreras i ett grus eller sandlager.

Vad är BDT rening?

BDT-vatten står för bad-, disk- och tvättvatten och är ett samlingsnamn för allt avloppsvatten från hushåll minus toalettavloppet. ... Ett annat namn för BDT-vatten är gråvatten. Rening av BDT-avlopp är aktuellt om du sorterar avloppet.

Får man använda Stenkista?

En stenkista ska i regel användas endast för dagvatten. Den ger en otillräcklig rening genom en okontrollerad infiltration och man kan inte bortse från risken att BDT-vatten kan innehålla föroreningar, smittoämnen, mikroorganismer och ämnen från kemikalieanvändning.

Vad består avloppsvatten av?

Till avloppsvatten räknas använt vatten som kommer från hushåll, industrier eller andra verksamheter. Det kan också vara dagvatten, det vill säga regnvatten, smältvatten eller spolvatten som hamnar i våra avlopp. I avloppsvatten från hushåll finns näringsämnen så som kväve och fosfor samt olika bakterier.

Vad är Oljeindex?

Oljeindex är ett mätvärde för det totala innehållet av kolväten bestående av 10-40 kolatomer långa kolkedjor. Det är de vanligaste längderna på de kolväten som finns i olja från biltvättar (Naturvårdsverket, 2005).