:

Varför skriva sig på någon annans adress?

Innehållsförteckning:

  1. Varför skriva sig på någon annans adress?
  2. Hur skriver man av sig från en adress?
  3. Kan man vara skriven på flera adresser?
  4. Hur ändrar man vart man är folkbokförd?
  5. Vad händer om jag inte har en adress?
  6. Vart får hemlösa sin post?

Varför skriva sig på någon annans adress?

Orsaken till adressändringen kan vara att undvika Kronofogden eller andra myndigheter. Ibland kan det dock vara så att någon har råkat skriva fel vid adressändring, till exempel att Pålgatan 10 har råkat bli Pilgatan 10 eller något liknande.

Hur skriver man av sig från en adress?

Tips! Om någon har folkbokfört sig på din adress ska du kontakta Skatteverket. Om Skatteverket efter utredningen inte kan konstatera var personen faktiskt bor kan de ändra folkbokföringen till ”utan känd hemvist”. På så sätt blir du av med någon som har folkbokfört sig på din adress.

Kan man vara skriven på flera adresser?

Dubbel bosättning innebär att du har flera bostäder och bor i var och en av dem minst en sjundedel av din tid. Vid dubbel bosättning avgör Skatteverket var du ska vara folkbokförd, beroende på din livssituation. en gång i veckan, två gånger varannan vecka.

Hur ändrar man vart man är folkbokförd?

När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i tjänsten Flyttanmälan. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem. Vi registrerar din flyttning tidigast på inflyttningsdagen.

Vad händer om jag inte har en adress?

Om man inte gör någon flyttanmälan, eller inte flyttar till eller bor på adressen som man har anmält, så kan det vara ett folkbokföringsbrott. Det kan straffas med böter eller i värsta fall fängelse, så står det i lagen sedan sommaren 2018.

Vart får hemlösa sin post?

Har du ett tillfälligt boende som du vill din post till, men inte ändra folkbokföringsadress till, kan du anmäla adressen till Skatteverket som särskild postadress. Du måste bo på adressen under minst sex månader.