:

Får man ha skjutbana hemma?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ha skjutbana hemma?
  2. Vem får skjuta lerduvor?
  3. Var får jag skjuta?
  4. Vad krävs för att öppna en skjutbana?
  5. Är det olagligt att skjuta med luftgevär?

Får man ha skjutbana hemma?

Är det olagligt? Utanför detaljplanelagt område är det tillåtet att skjuta. Notera dock att du inte får ha fasta installationer eftersom det räknas som skjutbana vilket kräver tillstånd från polismyndigheten. Även om skjutandet sker utanför detaljplanelagt område bör det ske måttligt.

Vem får skjuta lerduvor?

Maria Thulin säger också att föreskrifterna inte innebär ett förbud mot att exempelvis ett jaktlag tillfälligt skjuter lerduvor på den egna jaktmarken, så länge det inte är ”en särskilt inrättad bana”. Enligt Maria Thulin är syftet med föreskrifterna för ”tillfälliga skjutbanor” detsamma som för vanliga banor.

Var får jag skjuta?

I ett område som inte är detaljplanerat får man skjuta, även utan tillstånd. Om personen har en skjutbana krävs dock tillstånd även utanför detaljplanerat område.

Vad krävs för att öppna en skjutbana?

Du behöver tillstånd från polisen för att använda en skjutbana....Sök tillstånd för att använda skjutbana

  1. Fyll i blanketten. Sök tillstånd att använda skjutbana (blankett att fylla i digitalt) ...
  2. Skicka blanketten. ...
  3. Betala avgiften. ...
  4. Du får ett besked.

Är det olagligt att skjuta med luftgevär?

Du som är under 18 år får aldrig använda ett luftvapen utan uppsikt av en vuxen person. Det gäller även inom privat område. I särskilda fall kan du få licens för den här typen av vapen. Du som fyllt 18 år får inneha effektbegränsade luft- och fjädervapen utan licens.