:

Får jag skicka choklad till USA?

Innehållsförteckning:

  1. Får jag skicka choklad till USA?
  2. Får man skicka mat utomlands?
  3. Kan man skicka snus till USA?
  4. Hur lång tid tar det att skicka ett paket till USA?
  5. Kan man skicka mat till Sverige?
  6. Hur mycket snus kan man skicka?
  7. Hur skickar man till USA?

Får jag skicka choklad till USA?

Försändelser av gåvor till USA med undantag för Gåvor till ett värde av 100 USD per person får föras in genom den amerikanska tullen utan avgifter eller skatter. Deklaration av gåva: Försändelsen skall vara tydligt märkt på utsidan för att visa att det är en gåva.

Får man skicka mat utomlands?

Man får inte skicka förgängliga matvaror eller alkoholhaltiga drycker som privatperson. Dessutom måste man fylla i en fraktsedel som innehåller namn på både avsändaren och mottagaren. Skulle värdet på försändelsen överstiga 200 USD kommer en FDA anmälan krävas.

Kan man skicka snus till USA?

Det saknas svenska regler som förbjuder att skicka tobak som exempelvis snus till utlandet. Tobak får skickas i paket som gåva mellan två privatpersoner enligt Tullverket, förutsatt att personen som tar emot gåvan är 18 år och att tobaken är för privat bruk. ... Tobaken måste även transporteras av ett transportföretag.

Hur lång tid tar det att skicka ett paket till USA?

De flesta paket är spårbara hela vägen till mottagaren och kommer fram inom 3-6 dagar. TNT: På TNTs hemsida kan du snabbt och smidigt ta reda på priser för de paket du vill skicka genom att ange uppgifter om din försändelse.

Kan man skicka mat till Sverige?

Du kan behöva tillstånd från Jordbruksverket Det kan krävas tillstånd från Jordbruksverket för vissa livsmedel som du kan ta med dig till Sverige, och skicka eller få skickade till dig med postpaket.

Hur mycket snus kan man skicka?

Du är nämligen fri att ta med dig upp till 1.5kg snus, men för ca 5000:- per kilo vilket motsvarar omkring 1000:- för en stock. USA är ett annat exempel som på ytan kan verka enkelt då den amerikanska ambassaden i Sverige specifierar att 500g snus, vilket blir en stock, är tillåtet att ta med.

Hur skickar man till USA?

Skickar du något som är värt mindre än 2 000 kronor ska du fylla i tulldokument CN22. Skickar du något som är värt mer än 2 000 kronor ska du fylla i tulldokument CN23.