:

Får man semesterdagar när man är föräldraledig Lärarförbundet?

Innehållsförteckning:

  1. Får man semesterdagar när man är föräldraledig Lärarförbundet?
  2. Hur mycket får man i Ferielön?
  3. Vad är ett Föräldraledighetstillägg?
  4. Får man semesterdagar när man vabbar?
  5. Hur mycket får man jobba när man är föräldraledig?
  6. Hur betalas föräldralön ut?

Får man semesterdagar när man är föräldraledig Lärarförbundet?

Påverkas min semester om jag blir sjuk eller är föräldraledig? Ja, det kan den göra. Det är upp till 120 dagar (180 dagar för ensamstående) av föräldraledighet under intjänandeåret som är semesterlönegrundande och upp till 180 dagar av intjänandeåret som sjukskriven.

Hur mycket får man i Ferielön?

Din semesterlön/ferielön består av löpande lön (din vanliga månadslön) plus ett semesterdagstillägg för varje betald semesterdag. Tillägget beräknas för varje uttagen betald semesterdag med 0,605 procent av den fasta kontanta lönen.

Vad är ett Föräldraledighetstillägg?

Du som varit anställd minst ett år i följd kan få föräldraledighetstillägg (tio procent) för högst två ledighetsperioder om sammanlagt högst 150 kalenderdagar. Detta måste tas ut inom 24 månader från barnets födelse eller den dag du fick vårdnaden om barnet i samband med adoption.

Får man semesterdagar när man vabbar?

För att betald semester (lön under semestern) måste du först ha tjänat in den. Om du är frånvarande från arbetet kan du i vissa fall trots frånvaron ändå räkna in den tiden som grund för att semesterlön . Exempel är om du är sjuk eller föräldraledig under en begränsad tidsperiod.

Hur mycket får man jobba när man är föräldraledig?

Enligt föräldraledighetslagen har du som förälder rätt att arbeta deltid. Hur mycket du kan gå ner i tid beror på om du tar ut föräldrapenning eller inte. Om du tar ut föräldrapenning har du rätt att korta ner din normala arbetstid med 75, 50, 25 eller 12,5 procent.

Hur betalas föräldralön ut?

Föräldralön eller föräldrapenningtillägg är en förmån som du som föräldraledig kan ha rätt att ta del av. Har du rätt till föräldralön så innebär det att din arbetsgivare fyller ut din föräldrapenning från försäkringskassan med ett tillägg på runt 10 procent av din lön.