:

Under vilka tider får alkohol serveras?

Innehållsförteckning:

  1. Under vilka tider får alkohol serveras?
  2. Får man servera alkohol till patienter?
  3. Får restaurangen bjuda på alkohol?
  4. Får man servera alkohol utan mat?
  5. Hur länge får man köpa alkohol?

Under vilka tider får alkohol serveras?

Servering av spritdrycker, vin och starköl skall normalt fortgå mellan klockan 11.00 och 01.00 enligt 6 kap. 4 § alkohollagen, som också ger tillståndsmyndigheten möjlighet att avvika från de rekommenderade tiderna.

Får man servera alkohol till patienter?

Vårdförbundets sektion på Danderyds sjukhus i Stockholm säger blankt nej till sjukhusledningens ansökan om att få servera alkohol till patienterna. ... Enligt sjukhusledningen är syftet att kunna höja livskvaliteten för framförallt svårt cancersjuka och geriatriska patienter. – Det har vi inga invändningar mot.

Får restaurangen bjuda på alkohol?

Restaurangen eller personalen får aldrig bjuda gäster på alkohol. Vill ni kompensera en gäst för något som har hänt så bjud då hellre på en varmrätt vid nästa besök. Gäster får bjuda andra gäster på alkohol om personerna är minst 18 år.

Får man servera alkohol utan mat?

Frågeområde 3: Mat och utrustning Köket ska finnas i anslutning till serveringslokalen. Kravet på eget kök gäller även för cateringverksamhet. Varma maträtter behöver inte serveras. Men serveringstillstånd kan inte beviljas om det enbart finns enklare rätter, exempelvis smörgåsar, hamburgare eller varm korv med bröd.

Hur länge får man köpa alkohol?

När du är 18 år får du rösta, köra bil och köpa alkohol på restauranger och barer. Men på Systembolaget får du inte handla förrän du har fyllt 20 år.