:

Får vem som helst plocka tryffel på Gotland?

Innehållsförteckning:

  1. Får vem som helst plocka tryffel på Gotland?
  2. Hur mycket kostar en tryffel?
  3. Varför är tryffel så dyrt?
  4. Kan man hitta tryffel utan hund?
  5. Hur säljs tryffel?
  6. Vilken är den dyraste tryffeln?

Får vem som helst plocka tryffel på Gotland?

Gotlänningen Olof Thomsson är tryffelletare och har avtal med flera markägare på ön, vilket innebär att han delar intäkterna från tryffelförsäljningen med markägaren. Han anser att det är olagligt att gräva upp tryffel på annans mark utan lov.

Hur mycket kostar en tryffel?

Tryfflarna kostar nu 8 kr/g vid köp av 100 g eller mer. Vid mindre mängd 9 kr/g.

Varför är tryffel så dyrt?

Tryffel finns i många olika former och är en mycket dyr delikatess, men ingen är lika åtrådd som den italienska vita Albatryffeln. De vita tryfflarna från Alba är nästintill omöjliga att odla, vilket förklarar det ibland orimliga priset.

Kan man hitta tryffel utan hund?

Man får leta reda på en bra och lagom lång favoritpinne, som man kan föra framför sig över marken. Och där flugor virvlar upp stannar man. Och så får man vänta, ibland några minuter, och iaktta vart flugorna tar vägen. Där de sätter sig sedan hittar man sin mogna tryffel.

Hur säljs tryffel?

Den färska tryffeln skickas med kyld flygfrakt till vårt lager i Stockholm i början av veckan. Här kontrolleras tryffeln noga, packas om tillsammans med speciella kylförpackningar och skickas direkt vidare till våra kunder. På så sätt har du din färska tryffel mot slutet av veckan lagom till helgens festmåltid!

Vilken är den dyraste tryffeln?

Världens största tryffel är till salu för det blygsamma priset 7,5 miljoner kronor. Det är en vit tryffel som kommer att auktioneras ut på auktionshuset Sotheby's i New York. Den vita tryffelsvampen hittades nyligen i Italien och väger 1,8 kilo.