:

Får man högskolepoäng på folkhögskola?

Innehållsförteckning:

  1. Får man högskolepoäng på folkhögskola?
  2. Hur länge kan man läsa på folkhögskola?
  3. Är folkhögskola gymnasienivå?
  4. När kan man läsa på folkhögskola?
  5. Vad kan man läsa på folkhögskola?
  6. Vilken nivå är folkhögskola?

Får man högskolepoäng på folkhögskola?

Folkhögskola kan du både komplettera dina gymnasiebetyg och läsa kurser på eftergymnasial nivå. För eftergymnasiala kurser gäller samma förkunskapskrav som för högskolan, däremot ger inte folkhögskolan några akademiska högskolepoäng. ... En del folkhögskolor har vissa kurser som samarbetar med högskolor och universitet.

Hur länge kan man läsa på folkhögskola?

Du kan studera tre år på folkhögskola. Du kan studera två år på folkhögskola om du har studerat i minst ett år på gymnasieskola eller komvux. Du kan studera två år på folkhögskola om du är färdig med grundskolan och har minst ett års erfarenhet från arbetslivet.

Är folkhögskola gymnasienivå?

folkhögskola finns det yrkesutbildningar både på gymnasienivå och på eftergymnasial nivå. Om du saknar fullständiga betyg från gymnasiet så kan det vara så att du inte är behörig till kurserna på eftergymnasial nivå eftersom de har gymnasiekompetens som antagningskrav.

När kan man läsa på folkhögskola?

Har du studerat ett år eller har cirka 800 godkända gymnasiepoäng så studerar du två år på folkhögskola. Har du två års studier eller cirka 1 600 gymnasiepoäng kan det räcka med ett år på folkhögskola. Men det är den folkhögskola som du går på som gör den bedömningen.

Vad kan man läsa på folkhögskola?

folkhögskolan läser du ofta utifrån breda teman. Det är alltså kunskaper motsvarande gym- nasieämnena som räknas. Folkhögskolorna kan också ge intyg om särskild behörighet i olika ämnen utöver de som ingår i den grundläggande behörigheten. Vilka ämnen som erbjuds varierar från skola till skola.

Vilken nivå är folkhögskola?

A1 - Allmän kurs, antingen på gymnasienivå eller grundskolenivå. A2 - Profilkurser tillhör vanligtvis avdelning A2, men några undantag finns. B1 - Framförallt eftergymnasiala yrkesutbildningar.