:

Får jag grunda klubban i bunkern?

Innehållsförteckning:

  1. Får jag grunda klubban i bunkern?
  2. Får man droppa i vattenhinder?
  3. Får man byta boll på Scramble?
  4. Får man droppa för Sprinklerlock?
  5. Får man droppa på green?
  6. Hur räkna man ut 2 manna scramble?

Får jag grunda klubban i bunkern?

Vidröra sanden i bunker (Regel 12) Numera, att vidröra sanden utan avsikt är i grunden tillåtet. Du får däremot inte testa eller undersöka sandens struktur, kratta spellinjen, grunda klubban bakom bollen eller röra sanden under övningssving.

Får man droppa i vattenhinder?

För att få droppa för vattenhinder måste du vara säker på att bollen verkligen är i vattenhindret. ... Däremot om bollen sist skar gränsen till ett sidovattenhinder (röda pinnar) får du även välja att droppa inom två klubblängder, inte närmare hål, från den punkt där bollen sist skar hindrets gräns.

Får man byta boll på Scramble?

I scramble får du ju byta boll när som helst under rundan väl.

Får man droppa för Sprinklerlock?

Fråga: Din boll ligger på foregreen så att du har ett sprinklerlock precis i din spellinje ca en meter framför dig. Vad gäller? Svar: Om det finns en lokal regel som tillåter lättnad får man fri dropp om bollen ligger inom 2 klubblängder från sprinklerlocket och sprinklerlocket är inom 2 klubblängder från green.

Får man droppa på green?

Regel 25-1. Bollpunkten får inte vara i ett hinder eller på green. Jag får droppa inom en klubblängd från den närmaste platsen utanför mua, från bollen räknat, där jag kan stå och slå utan att beröras av mua och som inte är närmare hål.

Hur räkna man ut 2 manna scramble?

Scramble: Beroende på lagstorlek finns det olika rekommendationer på beräkningsvärden. Tvåmannalag - Spelare med lägst spelhandicap multiplicerar sin spelhandicap med 0,5. Spelaren med den högre spelhandicapen multicerar sin spelhandicap med 0,2.