:

Hur länge kan man ingå i jobb och utvecklingsgarantin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge kan man ingå i jobb och utvecklingsgarantin?
  2. Hur mycket betalar arbetsförmedlingen för nystartsjobb?
  3. Hur länge kan man arbetsträna?
  4. När hamnar man i jobb- och utvecklingsgarantin?
  5. Hur mycket bidrag kan man få som arbetslös?
  6. Kan man få a kassa om man har nystartsjobb?
  7. Kan man få nystartsjobb?

Hur länge kan man ingå i jobb och utvecklingsgarantin?

Om du är utförsäkrad får du ersättning med 65 % av din dagsförtjänst så länge du är medlem i a-kassan. Om du inte uppfyller villkoren för a-kassa får du 223 kronor per dag. Om du deltar i jobb- och utvecklingsgarantin kan du få ersättning i totalt 450 dagar.

Hur mycket betalar arbetsförmedlingen för nystartsjobb?

Arbetsgivaren får ersättning för den del av lönen som är upp till 22 000 kronor per månad vid heltid. Vid deltid minskas ersättningen propor- tionellt. Hur länge kan arbetsgivaren få ersättning? Arbetsförmedlingen beräknar hur länge arbets- givaren kan få ersättning.

Hur länge kan man arbetsträna?

Normalt pågår arbetsträningen som längst i tre månader. För patienter med sjukersättning eller aktivitetsersättning finns inte samma krav på tid eller omfattning av arbetslivsinriktad rehabilitering.

När hamnar man i jobb- och utvecklingsgarantin?

Du kan delta i jobb- och utvecklingsgarantin om du har varit arbetslös länge och är inskriven som arbetssökande hos oss. Om du till exempel är på väg att utförsäkras från a-kassan är det vanligt att du erbjuds att delta i programmet.

Hur mycket bidrag kan man få som arbetslös?

Högsta beloppet per dag är 1200 kronor före skatt vid de första 100 dagarna och som högst 1000 kronor per dag resterande ersättningsperiod. Den arbetssökande som är medlem i ett fackförbund kan även en inkomstförsäkring.

Kan man få a kassa om man har nystartsjobb?

Om du får har ett nystartsjobb på 100 procent får du full lön enligt kollektivavtal och är inte tillgänglig för andra jobb, därför har du inte rätt till ersättning. Om du istället har ett nystartsjobb på 50 procent kan du ersättning på deltid från a-kassan, i max 60 deltidsveckor.

Kan man få nystartsjobb?

Det är arbetsgivaren som ansöker om nystartsjobb för dig som har varit utan arbete en längre tid. Arbetsgivaren kan få ersättning för att anställa dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och som till exempel varit utan arbete, varit sjukskriven eller varit arbetslös och haft försörjningsstöd en längre tid.