:

Kan man köra med trasig handbroms?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man köra med trasig handbroms?
  2. Vad händer om färdbromsen går sönder?
  3. Hur vet man om handbromsen ligger på?
  4. Varför funkar inte handbromsen?
  5. Hur många hack ska handbromsen ta på?

Kan man köra med trasig handbroms?

Inget körförbud för trasig handbroms. En trasig handbroms innebär underkänt vid besiktningen, men inte körförbud. Bilprovningens rutinerade expert Morgan Isacsson svarar på frågor om bilprovning och bilbesiktning. Vill du själv ställa frågor – mejla till [email protected].

Vad händer om färdbromsen går sönder?

Nej. Det är inte tillåtet att köra utan färdbroms. Bilen måste bärgas.

Hur vet man om handbromsen ligger på?

Du kontrollerar att parkeringsbromsen (handbromsen) fungerar genom att starta bilen, dra åt parkeringsbromsen hårt, lägga i ettans växel och sedan släppa upp kopplingen försiktigt. ... Om bilen inte rör sig det minsta framåt så fungerar parkeringsbromsen som den ska.

Varför funkar inte handbromsen?

Man skall omväxlande pressa in kolven till stopp o skruva ut den.. Den skall sedan skruvas ut så långt att du precis får på bromsok o belägg över skivan. Annars fungerar inte handbromsen. Sen som någon sade så har axeln till hävarmen för handbromsen en tendens att rosta fast efter ett par år.

Hur många hack ska handbromsen ta på?

Man brukar ju säga att generellt ska den börja ta på tredje klicken. Den ska inte gå upp mer en 7 hack. Fast i vissa fall på vissa bilar är det ju ganska många hack och handbromsen går upp ganska långt så det är lite olika. Men du ska ungefär rätta dig efter 7st hack när du drar i den sakta.