:

Får jag a-kassa om jag arbetar deltid?

Innehållsförteckning:

  1. Får jag a-kassa om jag arbetar deltid?
  2. Hur mycket får man i Transport A-kassa?
  3. Hur många timmar får man jobba för att få a-kassa?
  4. Vad kostar det att vara med i a-kassa?
  5. Hur mycket får man jobba när man har a-kassa?

Får jag a-kassa om jag arbetar deltid?

Att kombinera din a-kassa med deltidsarbete går bra och det spelar ingen roll ifall du är timanställd eller anställd ett visst antal timmar per vecka. Under en ersättningsperiod kan du arbeta och ersättning i max 60 veckor.

Hur mycket får man i Transport A-kassa?

Ersättningstaket för vanlig a-kassa motsvarar 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst upp till 25 025 kronor per månad. Genom vår inkomstförsäkring får du skydd på inkomster upp till 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst utan övre gräns.

Hur många timmar får man jobba för att få a-kassa?

Du behöver uppfylla ett av följande villkor: Du har jobbat i minst 6 månader med minst 60 timmar per kalendermånad under det senaste året. Du har jobbat i minst 420 timmar under 6 sammanhängande månader, med minst 40 timmar i var och en av de 6 månaderna under det senaste året.

Vad kostar det att vara med i a-kassa?

Det kostar 130 kronor per månad att ha en arbetslöshetsförsäkring. Smartast är att betala avgiften med autogiro eller e-faktura – både för dig och miljön. Avgiften betalas i efterskott och det är samma inbetalningsuppgifter varje månad.

Hur mycket får man jobba när man har a-kassa?

Du ska ha varit anställd minst 17 timmar per vecka. Du ska ha arbetat högst tio timmar i genomsnitt per vecka i företaget. Du måste ha haft deltidsanställningen parallellt med företaget i minst sex månader. Den genomsnittliga veckoinkomsten från det egna företaget får inte överstiga 3 600 kronor.