:

Får man merit för spanska 1?

Innehållsförteckning:

  1. Får man merit för spanska 1?
  2. Hur mycket merit ger kurser?
  3. Hur mycket merit får man av ett A?
  4. Vad får man merit för?
  5. Får man meritpoäng för moderna språk 1?
  6. Hur många poäng är spanska 1?
  7. Hur mycket merit får man för matte 5?
  8. Hur mycket merit ger ett e?
  9. Hur mycket merit ger matte 5?
  10. Hur mycket är betygen värda i merit?

Får man merit för spanska 1?

Du måste ha lägst godkänt betyg i kursen för att du ska kunna tillgodoräkna dig meritpoängen. Du får inte mer poäng om du har högre betyg. Du kan får max 1,5 meritpoäng i moderna språk genom att vara godkänd i moderna språk 3 och 4 eller genom moderna språk 4 och 5 (om moderna språk 3 krävs för särskild behörighet).

Hur mycket merit ger kurser?

Meritvärdet = jämförelsetal + meritpoäng Man kan få max 2,5 meritpoäng. Kurser i moderna språk, matematik och engelska kan ge meritpoäng och kallas meritkurser. För att en kurs ska ge meritpoäng måste man ha lägst betyg E i kursen. Kurser som krävs för särskild behörighet ger inte meritpoäng.

Hur mycket merit får man av ett A?

Den högsta poängen du kan är 340, vilket betyder att du har A i samtliga ämnen. Har du 17 eller 18 betyg får du stryka ett eller två av de sämsta betygen. Om du läst moderna språk ska du bara räkna bort ett ämne och alltså ha ett meritvärde som består av 17 ämnen.

Vad får man merit för?

Det finns vissa kurser som ger meritpoäng och som man kan lägga till som tex. individuella val. Dessa kurser är engelska 7, vissa kurser i moderna språk och vissa matte kurser. För att få meritpoäng krävs att du har minst ett godkänt betyg i kursen och kurser som krävs för behörighet ger inte meritpoäng.

Får man meritpoäng för moderna språk 1?

Meritpoäng är, alltså, de extrapoängen med vars hjälp man kan höja sitt Meritvärde till över 20.0 (maximalt till 22.5). Du som får gymnasiala betyg enligt Gy11 (Gymnasieexamen från år 2014 och senare) kan få meritpoäng för godkända betyg i gymnasiekurser i moderna språk, engelska och matematik.

Hur många poäng är spanska 1?

Kurser i ämnet Moderna språk 1, 100 poäng.

Hur mycket merit får man för matte 5?

Meritpoäng för matematik - max 1,5 meritpoäng Om behörighetskravet är matematik 3 så ger matematik 4 en halv meritpoäng och matematik 5 en meritpoäng (totalt 1,5 meritpoäng).

Hur mycket merit ger ett e?

Som mest kan du få totalt 2.5 i merit. Det är fördelaktigt att få högre betyg än E även i kurser som ger Meritpoäng, eftersom betygen i kurser som ger Meritpoäng räknas alltid in i ditt Jämförelsetal (även om det är betyg i "utökade kurser" som normallt sett inte räknas in i ditt jämförelsetal).

Hur mycket merit ger matte 5?

Meritpoäng för matematik - max 1,5 meritpoäng Om behörighetskravet är matematik 3 så ger matematik 4 en halv meritpoäng och matematik 5 en meritpoäng (totalt 1,5 meritpoäng). Om behörighetskravet är matematik 4 så ger matematik 5 en meritpoäng och matematik specialisering en halv meritpoäng (totalt 1,5 meritpoäng).

Hur mycket är betygen värda i merit?

Räkna ut ditt meritvärde (betygspoäng)! Ditt meritvärde (Mtv) är summan av dina 16 bästa betyg från grundskolan. Från och med 2014 kan även det 17:e betyget (i Moderna språk som läses inom ramen för språkval) räknas in utöver de 16 betygen och därmed kan man få max 340 Mtv = "poäng som utgör Meritvärde".