:

Kan man låna kryckor på vårdcentralen?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man låna kryckor på vårdcentralen?
  2. Hur får man tag på kryckor?
  3. Vem har rätt till Permobil?
  4. Vad kostar inkontinensskydd?
  5. Kan man köpa kryckor på apoteket?
  6. Vart kan man få tag på kryckor?
  7. Vem har rätt till hjälpmedel?
  8. Vem har rätt att förskriva hjälpmedel?
  9. Vad kostar rollator?
  10. Vad kostar hjälpmedel?

Kan man låna kryckor på vårdcentralen?

Om ditt behov är bestående får du låna hjälpmedel kostnadsfritt av landstinget. Om du är i behov av hjälpmedel men inte är inneliggande på Södersjukhuset ska du vända dig till din vårdcentral. Läs mer på 1177 Vårdguidens hjälpmedelssida.

Hur får man tag på kryckor?

Börja med att ta kontakt med en vårdcentral eller kommunens hälso- och sjukvård. Där får du mer information om hur du ska göra för att träffa en förskrivare.

Vem har rätt till Permobil?

Precis som med de flesta andra hjälpmedel har alla patienter som har behov av en rollator eller en rullstol rätt att få låna denna via Landstinget. ... En manuell rullstol kostar mellan 1300 kr – 10 000 kr beroende på kvalitet och utförande. En elrullstol eller elscooter (permobil) kostar mellan 8000 kr – 40 000 kr.

Vad kostar inkontinensskydd?

Du betalar ingen avgift för inkontinenshjälpmedel. I en del regioner kan du få betala en avgift för att få hjälpmedlet förskrivet eller för att prova ut det. Ibland betalar du även en besöksavgift hos förskrivaren. Då kan dessa avgifter ingå i högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård.

Kan man köpa kryckor på apoteket?

Här finns hela Apotekets sortiment av ergonomiska hjälpmedel från Swereco och smarta verktyg för att förenkla att använda läkemedel. Allt ifrån rollatorer och kryckor till griptänger och tablettdelare hittar du här. Swereco har utvecklat ergonomiska produkter för människor med funktionsnedsättning sedan 1973.

Vart kan man få tag på kryckor?

Kontakt. Vänd dig till Hjälpmedelscentrum om du är intresserad av att låna ett fritidshjälpmedel.

Vem har rätt till hjälpmedel?

Individuella hjälpmedel förskrivs av hälso- och sjukvårdspersonal. Verksamhetschef för förskrivande enhet beslutar om vem/vilka som ska få förskriva och lämna ut hjälpmedel. Det görs utifrån formell och reell kompetens och vilka produkter som får förskrivas som hjälpmedel, enligt det lokala regelverket.

Vem har rätt att förskriva hjälpmedel?

Det är verksamhetschefen som, efter uppdrag från vårdgivaren, bedömer kompetens och utser vem som ska förskriva hjälpmedel. Det kan vara hälso- och sjukvårdspersonal eller annan berörd personal med rätt kompetens.

Vad kostar rollator?

Vad kostar en rullator? Priset för en ny rullator ligger ofta mellan 1.500 kr. och 4.000 kr. Priset beror på rullatorens vikt, design och tillbehör.

Vad kostar hjälpmedel?

För de hjälpmedel som kräver service och underhåll gäller en årlig serviceavgift per förskrivet hjälpmedel inom hjälpmedelsservice, hörselvården och syncentralen. Serviceavgiften ingår i högkostnadsskyddet för hjälpmedel. Avgiften är 600 kr per år.