:

Finns det is i Kungsträdgården?

Innehållsförteckning:

 1. Finns det is i Kungsträdgården?
 2. Hur är isarna i Stockholm?
 3. När spolas isen i Vasaparken?
 4. Vilka isar är plogade?
 5. Vad kostar det att åka skridskor?
 6. Vilka träd finns i Kungsträdgården?
 7. Är Källtorpssjön plogad?
 8. Hur är isen på Mälaren?
 9. Är skridskobanan i Vasaparken öppen?
 10. När öppnar isen på Östermalms IP?
 11. Vad är gratis att göra i Stockholm?
 12. Vad är Stockholms Ekonomifakta?
 13. Vad är stockholmshuvudstadsamt?

Finns det is i Kungsträdgården?

Isbanan brukar ha öppet från november till mars. Skridskouthyrning finns.

Hur är isarna i Stockholm?

Var rädd om dig på isen Isen är olika tjock på olika platser och vid olika tillfällen. Därför rapporterar vi inte hur tjock isen är. Du måste själv ta fullt ansvar för din egen säkerhet på isen. Information om säkerhet på sjöisar hittar du bland annat på Issäkerhetsrådets webbplats.

När spolas isen i Vasaparken?

Stor och populär isbana som underhålls flera gånger i veckan och är öppen 8-21 på vardagar och 10-21 på helgerna. Banan öppnar vanligtvis i november och stänger i början av mars, men tiderna kan variera beroende på väderlek.

Vilka isar är plogade?

Plogade isbanor för långfärdsskridskor i Stockholm

 • Sigtuna. I Sigtuna kan du åka på Sigtunafjärden. ...
 • Vallentuna. Ta Roslagsbanan ut till Vallentunasjön som har plogade långfärds banor på ca: 14km till 3km långa.
 • Sollentuna. ...
 • Järfälla. ...
 • Täby. ...
 • Danderyd. ...
 • Solna. ...
 • Lidingö

Vad kostar det att åka skridskor?

Skridskor: 40 kronor per par i storlek 25-47. Hjälm finns att låna kostnadsfritt i ett begränsat antal. Kälke finns att hyra för personer med funktionshinder.

Vilka träd finns i Kungsträdgården?

De japanska körsbärsträden har funnits i Kungsträdgården sedan 1998 och är prydnadskörsbär av sorten Prunus 'Accolade'. Träden kan bli 70 år gamla så förhoppningsvis får vi njuta av de här blommorna i Kungsan i många år framöver. På söndag den 28 april kl 13.00 – 17.00 firas Körsbärsblommans Dag i Kungsträdgården.

Är Källtorpssjön plogad?

En kortare plogad bana, 600 meter, finns på västra delen av sjön. Nära badbryggan hittar du även en cirka 300 meter lång bana som slingrar sig som en orm. Därtill är en yta plogad för lek och spel med boll. Långfärdsskridskor kan du hyra av oss.

Hur är isen på Mälaren?

För Östra Mälaren finns i nuläget endast två mätstationer i drift: Norra Björkfjärden och Skarven. Det finns ett starkt samband mellan isläggningstidpunkten och sjöns djup, där isen lägger sig senare på djupa sjöar. ... Det kan dock fortfarande ligga kvar drivis i vikar, men sjön defineras ändå som isfri.

Är skridskobanan i Vasaparken öppen?

På vintern finns en konstfrusen skridskois på bollplanen i Vasaparken. Skridskoplanen är öppen för säsongen . Välkomna!

När öppnar isen på Östermalms IP?

Skridskouthyrning

MåndagStängt
Torsdag19-21
FredagStängt
Lördag11-16
Söndag11-16

Vad är gratis att göra i Stockholm?

 • Gratis saker att göra i Stockholm Från friluftslivet på skärgårdsöarna till underjordiska upptäckter av konstverk – många av Stockholms attraktioner är gratis. Läs vidare och få förslag på aktiviteter som inte kostar något. Kolla in solnedgången från Monteliusvägen

Vad är Stockholms Ekonomifakta?

 • Stockholm - Ekonomifakta. Stockholms kommun ligger i Stockholms län och har en befolkning på 974 073 människor (2019). Landarealen är 188 kvadratkilometer. Stockholms kommun ligger i Stockholms län och har en befolkning på 974 073 människor (2019). Landarealen är 188 kvadratkilometer.

Vad är stockholmshuvudstadsamt?

 • Stockholmär Sverigeshuvudstadsamt landets kulturella, politiska, medialaoch ekonomiskacentrum. Stadenligger vid Mälarensutlopp i Östersjön, på gränsen mellan landskapenSödermanlandoch Uppland. Staden är världens femte nordligaste huvudstad bland självständiga stater.