:

När kan man köra på Guldbron?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man köra på Guldbron?
  2. När öppnas Guldbron?
  3. Kan man köra vid Slussen?
  4. Hur många filer har Guldbron?
  5. När invigs nya Slussenbron?
  6. När ska Guldbron målas?

När kan man köra på Guldbron?

Klockan 05.00 på måndagsmorgonen den 26 oktober släpps all trafik på den nya Slussenbron med nya trafiklösningar. – Första veckan är kritisk innan alla hittar de nya vägarna men vi kommer att ha trafikvakter som visar vägen, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig projekt Slussen.

När öppnas Guldbron?

Det är den guldgula färgsättningen som gett den smeknamnet Guldbron. Bron, som är en del i Projekt Slussen, invigdes söndagen den 25 oktober 2020 och öppnades för trafik dagen därpå. Livslängden beräknas till 120 år.

Kan man köra vid Slussen?

Man kan köra mellan Medborgarplatsen och Hornsgatan, men inte byta fil mot Centralbron eller Johanneshovsbron. Detta för att ta bort risken för köbildning i tunneln med ökad busstrafik i tunneln. Höjdbegränsning under Slussen.

Hur många filer har Guldbron?

Med tre cykelbanor, fem körfiler och ett gångfält. Guldbron ersätter gamla Slussens två broar. Den nya bron har en mot Gamla stan vertikalt avsmalnad siluett.

När invigs nya Slussenbron?

Den 26 oktober klockan 5 öppnas den för all trafik. Efter närmare 70 dagar till sjöss på sin resa från Kina mottogs bron av tusentals förväntansfulla åskådare tidigare i år, en sann folkfest för kronan på verket i bygget av Slussen. Med hjälp av bogserbåtar och vinschar placerades den 3400 ton tunga bron på plats.

När ska Guldbron målas?

Måleriet påbörjas i maj och beräknas vara klart i slutet av juli. Färgen, som importeras från ett företag i Finland, innehåller metalliska fragment som gör att den ser guldfärgad ut. – Det kommer förhoppningsvis synas skillnad. När vattnet reflekteras i bron under solsken ser man det guldiga.