:

Kan jag besikta med vinterdäck?

Innehållsförteckning:

  1. Kan jag besikta med vinterdäck?
  2. Måste man boka tid för efterkontroll?
  3. Hur bokar man besiktning?
  4. Kan man få kopia på besiktning?
  5. Måste fläkten fungera vid besiktning?

Kan jag besikta med vinterdäck?

Ja, vid kontrollbesiktningen kontrollerar vi att fordonet uppfyller kravet på ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter, oavsett årstid.

Måste man boka tid för efterkontroll?

Du behöver inte boka en tid för din efterkontroll. Vill du dock vara säker på att ditt fordon besiktas på en speciell tid, går det naturligtvis bra att boka en tid i förväg.

Hur bokar man besiktning?

Det är väldigt enkelt att boka en besiktning hos oss. Skriv in fordonets registreringsnummer i fältet ovanför och välj sedan station för att se vad en besiktning kostar i närheten av dig. Vi garanterar alltid lätta fordon en tid inom 24 timmar och tunga fordon tid inom en vecka.

Kan man få kopia på besiktning?

Besiktningsprotokollen är högst tre år gamla och finns för fordon som har besiktats hos Bilprovningen. Vill du tag på andra besiktningsprotokoll (från exempelvis andra fordon) kan du protokollskopior via e-post, förutsatt att du har registreringsnumret.

Måste fläkten fungera vid besiktning?

Får man nedslag på defroster så måste man laga den = kupéfläkten = då räcker det inte med att öppna fönstret. Men som sagt aldrig hört någon som har fått nedslag på det, som tidigare nämt ingår inte det i bilprovningens kontroll men polisens, det är ett krav på bilar med "hytt".