:

När är arbetet på Älvsborgsbron klart?

Innehållsförteckning:

  1. När är arbetet på Älvsborgsbron klart?
  2. Kan man gå över Älvsborgsbron?
  3. När rivs Älvsborgsbron?
  4. Vilka vägar får man köra moped på?
  5. Vad byggs på Älvsborgsbron?
  6. När är arbetet i Götatunneln klart?
  7. Är Älvsborgsbron avstängd?
  8. När rivs Götaälvbron?
  9. När stänger Älvsborgsbron vind?

När är arbetet på Älvsborgsbron klart?

Kommande arbeten 2022: Förstärkningar på bron för ökad stabilitet emot hårda vindar. Arbetet kommer att utföras under sommaren. Kortare påverkan för trafiken.

Kan man gå över Älvsborgsbron?

Älvsborgsbron · Kring den 6-8 oktober öppnar den östra gång- och cykelbanan på Älvsborgsbron. Därmed är det tills vidare åter full framkomlighet för gående och cyklister över bron. Sommarens underhållsarbete på Älvsborgsbron avslutades den 31 augusti och biltrafiken över bron återgick till det normala.

När rivs Älvsborgsbron?

Rivningen av Götaälvbron påbörjades den och beräknas vara klar under sommaren 2022.

Vilka vägar får man köra moped på?

Saknas cykelbana skall mopeden föras på vägrenen. Om det är lämpligare med hänsyn till färdmålets läge får man med tvåhjulig moped använda körbanan. Det är förbjudet att köra moped på motorväg och motortrafikled. Bilar – personbilar, lastbilar och bussar – och motorcyklar skall alltid föras på körbanan.

Vad byggs på Älvsborgsbron?

Projektet har kommit in i ett nytt skede och TFIP Byggplatsuppföljer upphandlad entreprenörs arbete framöver. Det konstrueras och byggs ett nytt system med bommar och variabla meddelande- och hastighetsskyltar på och omkring Älvsborgsbron.

När är arbetet i Götatunneln klart?

Vid en inspektion av arbetet med förstärkningen av Götatunneln har Trafikverket kunnat konstatera brister i den senaste gjutningen. Detta gör att Götatunneln inte kan öppna för full kapacitet den 26 september som planerat. Götatunneln öppnar den 20 december kl. 05.00.

Är Älvsborgsbron avstängd?

Enligt planerna ska den östra gång- och cykelbanan förbli stängd fram till hösten 2021. Från den 9 maj kan du också välja gång- och cykelbanan på den nya Hisingsbron för att ta dig mellan fastlandet och Hisingen. Detta är en gång- och cykelbana som är bredare och lägre än den på Götaälvbron.

När rivs Götaälvbron?

Rivningen av Götaälvbron påbörjades under sommaren 2021 och beräknas vara klar under sommaren 2022.

När stänger Älvsborgsbron vind?

Om vindhastigheten uppnår 29 m/s och det är västlig vind, stänger vi av hela bron.