:

Hur påverkar distansundervisning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkar distansundervisning?
  2. Hur påverkar distansundervisning samhället?
  3. Hur påverkas studenter av distansundervisning?
  4. Varför har man distansundervisning?
  5. Vad tycker studenter om distansundervisning?

Hur påverkar distansundervisning?

Skolan har svårigheter att ge elever tillräckligt stöd och stimulans i undervisningen på distans. Arbetet med att främja och förebygga ohälsa hos eleverna visar sig också vara förenat med utmaningar.

Hur påverkar distansundervisning samhället?

Det är också främst på de punkterna som undervisning på distans har brustit och visat sig inte vara idealt för varken studierna eller elevers psykiska och fysiska hälsa. De som har tagit störst skada av just den sociala isoleringen är de med sämre psykisk hälsa och/eller sociala svårigheter.

Hur påverkas studenter av distansundervisning?

24 % uppger att det fungerar dåligt eller mycket dåligt. 52 % upplever att kvaliteten på utbildningen har påverkats till det sämre. De vanligaste utmaningarna med distansundervisningen är brist på information, sämre förutsättningar för att planera sina studier och att det är svårare att få tag i kurslitteratur.

Varför har man distansundervisning?

Distansundervisning får användas som särskilt stöd för elever som inte kan delta i den ordinarie undervisningen på grund av dokumenterad medicinsk, psykisk eller social problematik, men bara om alla andra möjligheter till särskilt stöd är uttömda eller bedöms olämpliga.

Vad tycker studenter om distansundervisning?

På frågan “Hur fungerar distansundervisning i sin helhet?” svarar 48 %studenterna att det fungerar helt ok, 29 % bra, 11 % mycket bra, 9 % dåligt och 3 % mycket dåligt. Över 60 % av studenterna att de har problem med självdisciplinen. 52 % tycker att deras psykiska hälsa har påverkats negativt av situationen.