:

Vad händer efter insemination?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer efter insemination?
  2. Hur går det till med IVF?
  3. Varför nedreglering IVF?
  4. Vad händer efter Äggplock?
  5. Varför långt protokoll IVF?

Vad händer efter insemination?

17 dagar efter inseminationen gör kvinnan ett graviditetstest. Inseminationsdagen räknas som dag 1. Även om kvinnan får en liten blödning kan graviditetstestet vara positivt. Då är det viktigt att få klarhet i om det är en normal graviditet, tidig abort eller en graviditet utanför livmodern.

Hur går det till med IVF?

IVF är en behandling då ägg plockas ut och befruktas utanför kroppen. Ett befruktat ägg kallas för embryo. Några dagar efter befruktningen sätter läkaren in embryot i livmodern. Där fortsätter det förhoppningsvis att sitta fast och utvecklas till ett barn.

Varför nedreglering IVF?

Syftet är att blockera din naturliga menstruationscykel för att åstadkomma ett tillfälligt klimakterium (även kallat nedreglering). Efter detta ges ytterligare injektioner som innehåller högre doser stimulerande hormoner för att stimulera dina äggstockar till att bilda ett större antal ägg.

Vad händer efter Äggplock?

Vid äggplocket måste båda två vara med eftersom vi då gör ett ägguttag och ett spermaprov ska lämnas. Efter ägguttaget kan kvinnan vara mycket trött och även påverkad av läkemedel. Hon får inte heller lämnas ensam första dygnet efter ägguttaget. Partnern måste också vara med vid återföringen.

Varför långt protokoll IVF?

Vid ett långt protokoll är det första steget i en behandling nedreglering. Följer ni det korta protokollet skippar ni detta steget. Nedregleringen består av injektioner eller nässpray som kvinnan ska börja ta 21 dagar efter menstruationens första dag eller enligt anvisning.