:

Är Glass bra för diabetiker?

Innehållsförteckning:

  1. Är Glass bra för diabetiker?
  2. Kan diabetiker äta nyponsoppa?
  3. Vad är tablettbehandling vid typ 2-diabetes?
  4. Vad är symptomen på diabetes?
  5. Vad är behandling av typ 1-diabetes?
  6. Vad är typ 2-diabetes?

Är Glass bra för diabetiker?

Ät mindre mängd socker Kaffebröd, bakelser, kex, godis, choklad och glass kan göra att du får i dig mer energi än vad kroppen behöver. Det beror på att dessa livsmedel ofta innehåller mycket socker och fett. Sötsaker som innehåller nötter, havregryn och torkad frukt kan vara ett bra alternativ.

Kan diabetiker äta nyponsoppa?

Söta drycker som vanlig läsk, saft samt nyponsoppa, kräm och liknande höjer blodsockret snabbt. Det gäller även osötad juice. Mjölk, fil och naturell yoghurt höjer dock inte blodsockret lika snabbt och en halv liter per dag kan vara lagom för att få i sig tillräckligt med kalcium.

Vad är tablettbehandling vid typ 2-diabetes?

  • Tablettbehandling vid typ 2-diabetes. När livsstilsförändring inte räcker till för att sänka blodsockret tillräckligt prövar man med olika former av tabletter. Biguanider . Preparatet sänker blodsockret genom att glukosproduktionen i levern hämmas och därmed förbättras insulinkänsligheten.

Vad är symptomen på diabetes?

  • Symptomen kan vara hunger, svettningar, huvudvärk, darrningar, hjärtklappning, koncentrationssvårigheter, oro, ... De flesta människor med diabetes känner igen tecknen när blodsockret är på väg att sjunka för lågt och hinner själva utan dramatik äta något sött så att sockerhalten stiger.

Vad är behandling av typ 1-diabetes?

  • Behandling av typ 1-diabetes. Behandlingen vid typ 1-diabetes består av att kontrollera blodsockervärdet och att ta insulin. Med insulin kan cellerna ta upp det socker som finns i blodet. En stor del i behandlingen är också att förstå hur blodsockervärdet påverkas av vad du äter och gör.

Vad är typ 2-diabetes?

  • Vid typ 2-diabetes räcker insulinet i kroppen inte till. Cellerna är också mindre känsliga för det insulin som finns. Det gör att cellerna får svårare att ta upp det socker som finns i blodet och blodsockervärdet höjs. Läs mer om typ 2-diabetes och vad det beror på här. Regelbunden kontakt med vårdpersonalen.