:

Hur påverkar jeanstyg miljön?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkar jeanstyg miljön?
  2. Hur påverkar second hand miljön?
  3. Vad är second hand bra för?
  4. Hur tillverkar man jeanstyg?
  5. Var tillverkas Nudie Jeans?

Hur påverkar jeanstyg miljön?

Bomullen som går åt till ett par jeans odlas på en yta av drygt tretton kvadratmeter. Ett halvt kilo kemikalier går åt. Ett par jeans förbrukar 6600 liter vatten. Det krävs 103 bekämpningsmedel.

Hur påverkar second hand miljön?

Fördelar med att handla second hand Det är smart för miljön – du bidrar inte till sopberget. Du vet redan hur klädesplagget håller formen efter tvätt. Du utsätts för färre gifter – kemikalierna, som tillsats vid tillverkningen av plagget eller prylen, har hunnit försvinna eller tvättats bort.

Vad är second hand bra för?

Genom att återanvända varor sparas upp mot 97 procent av den energi som går åt för att tillverka nya varor. Istället för att nya varor hela tiden ska produceras och tillverkas är det bättre för miljön om man köper begagnat. Second hand leder också till minskade gifter i vardagen.

Hur tillverkar man jeanstyg?

Kemikalier används under hela tillverkningen: när bomullen tvättas och bleks, när bomullen spinns till trådar och när fibrerna ska luckras upp för att färgerna ska fästa bättre. Mest kemikalier används vid infärgningen av denimtyget, vid tvättningen av de färdiga jeansen och vid olika slitningsprocesser.

Var tillverkas Nudie Jeans?

Hållbar tillverkning Nudie Jeans använder bomull från plantager i Indien och Turkiet.