:

Vilken sport förlänger livet?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken sport förlänger livet?
  2. I vilken sport tränar man mest?
  3. Vilka muskler använder man när man spelar tennis?
  4. Varför tennis?
  5. Vilken är den bästa sporten?
  6. Vilken sport blir man smalast av?

Vilken sport förlänger livet?

Spela tennis och lev tio år längre En rad danska forskare har undersökt vilken motionsform som är bäst, om du vill leva längre. Och resultatet är överraskande, men solklart. Tennisspelare lever nästan tio år längre än dem som främst sitter ner och inte motionerar alls.

I vilken sport tränar man mest?

Promenader den populäraste motionsaktiviteten

AktivitetAntal utövare
Fotboll
Skidåkning
Yoga966 000
Dans936 000

Vilka muskler använder man när man spelar tennis?

Och eftersom du inte bara upprepar samma rörelser om och om igen tränar tennis nästan alla muskler i kroppen, inklusive ben, rygg, underarmar och kärnmuskler.

Varför tennis?

Tennis är därmed en tänkande sport som förbättrar nervsignalerna till musklerna, hjärnans funktion, minnet, inlärningsförmågan och sociala färdigheter och beteenden. Eftersom tennis är en sport vars utövande involverar hela kroppen, förbränner den även många kalorier och fett.

Vilken är den bästa sporten?

– Studien befäster att den bästa träningsformen innehåller både kondition och styrka, som simning, tennis och rodd, säger hjärtläkaren Satjit Bhusri.

Vilken sport blir man smalast av?

– Konditionsträning är det bästa sättet att gå ner i vikt. Varva intensiva, till exempel kortare löppass på 20 till 30 minuter, med lågintensiva entimmespromenader. Hur ofta du ska träna beror på hur mycket du tränat innan.