:

Vad tycker liberalerna om sjukvården?

Innehållsförteckning:

  1. Vad tycker liberalerna om sjukvården?
  2. Vad är liberal narkotikapolitik?
  3. Vad skulle en liberal kunna tycka om statligt monopol på alkoholförsäljning Systembolaget )?
  4. Hur bör välfärden i samhället organiseras utifrån liberalism?
  5. Vad tycker liberalismen om staten?
  6. Hur ser en liberal skola ut?
  7. Vad är Drogliberal?
  8. Varför monopol på Systembolaget?

Vad tycker liberalerna om sjukvården?

PATIENTERNA SKA VÄLJA VÅRDGIVARE, INGEN ANNAN. För oss liberaler är det självklart, det är patienterna som ska välja vård, inte regionen. ... Det ger ett bra bemötande och gör att patienter får vård snabbt och smidigt. Vi har jobbat för husläkare sedan 1970-talet.

Vad är liberal narkotikapolitik?

Liberalerna vill: Nolltolerans mot drogrelaterat lidande och död. Nej till avkriminalisering – det ska inte finnas några kryphål där langare kan gömma sig. Polisen ska fokusera på att hitta langare, smugglare och tillverkare. Den som döms för bruk av narkotika ska få vård, inte straff.

Vad skulle en liberal kunna tycka om statligt monopol på alkoholförsäljning Systembolaget )?

Det finns allt fler lokala och småskaliga producenter i Sverige av alkoholhaltiga drycker, t. ex. öl och vin. Liberalerna tycker att det bör vara tillåtet att sälja egna produkter där de tillverkas, så kallad gårdsförsäljning.

Hur bör välfärden i samhället organiseras utifrån liberalism?

Det liberala samhället förutsätter ekonomisk frihet. Äganderätten, rätten att köpa, sälja och ge bort egendom, rätten att starta företag och rätten att söka sig till ett visst yrke är nödvändiga för att den enskilda människan ska kunna forma sin tillvaro.

Vad tycker liberalismen om staten?

Liberaler värderar också rättsstaten högt, vilket bland annat innebär att de tror på lagstyre och oskuldspresumtion. För många, men långt ifrån alla, liberaler är det viktigt med en fri marknadsekonomi. Liberalismen kontrasteras ibland till socialismen och konservatismen.

Hur ser en liberal skola ut?

SKOLAN FÖRST. För liberaler är kunskapsskolan sättet att ge alla barn en chans att hitta sin väg och uppnå sin dröm, även om starten i livet ser olika ut. Liberalerna är – och har alltid varit – skolpartiet. Vi älskar kunskap helt enkelt, eftersom det är biljetten till ett liv som man styr över själv.

Vad är Drogliberal?

Drogliberalism[redigera | redigera wikitext] Drogliberalism (även knark- eller narkotikaliberal) är ett begrepp för att beteckna en viss ökad tolerans mot droger. Politisk-teoretiskt är drogliberaler ofta Anarkister, socialliberaler, frihetliga socialister, nyliberaler.

Varför monopol på Systembolaget?

Alkoholmonopol är ett i vissa länder tillämpat sätt att reglera tillverkning och handel med alkoholdrycker, motiverat dels med viljan att minska alkoholism och alkoholens sociala skadeverkningar, dels med statskassans behov av inkomster.