:

Hur påverkas vi av notiser?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkas vi av notiser?
  2. Hur påverkar telefoner oss?
  3. Hur påverkas hjärnan av skärmar?
  4. Varför tror du att mobiltelefonerna kan stressa oss?
  5. Hur påverkar mobilen hjärnan Anders Hansen?

Hur påverkas vi av notiser?

En notis som är innehållsrik kan göra att användaren inte känner ett behov av att gå in på mobilen för att ta del av ytterligare information. Notiser kan alltså ha olika påverkan på mobilanvändningen.

Hur påverkar telefoner oss?

Den psykiska hälsan kan påverkas negativt. Depression och stress kan vara vanliga åkommor och ångest och oro dominerar att uppstå av för mycket mobilanvändning. Slutsatsen vi har dragit av denna studie är att resultatet tyder på att många är beroende och påverkas negativt av mobiltelefonen och att den kan skapa ohälsa.

Hur påverkas hjärnan av skärmar?

Forskning visar att folk som har en mobil på bordet vid samtal tycker samtalet är tråkigare. Med andra ord gör mobilens blotta närvaro oss mer ointresserade i sociala sammanhang. Det tar mental uppmärksamhet att ignorera en mobil då det är en aktiv handling för hjärnan.

Varför tror du att mobiltelefonerna kan stressa oss?

Mobilerna ger oss kickar Då stiger nivåerna av ämnet dopamin i hjärnan och samma sak sker när vi scrollar flödet på sociala medier. Det är därför mobilen kan skapa ett beroende. Flera studier har också visat samband mellan mobilanvändning och depressioner men här kan det vara svårt att säga vad som är hönan och ägget.

Hur påverkar mobilen hjärnan Anders Hansen?

Studier visar att människor blir ointresserade av sin omgivning om de har mobilen i sin närhet. Studier visar också att mobilen påverkar vår förmåga att fokusera och prestera exempelvis i en studiesituation.