:

Vad betyder påståendet att det måste finnas ett samband i redovisningen mellan och inom de olika finansiella rapporterna?

Innehållsförteckning:

  1. Vad betyder påståendet att det måste finnas ett samband i redovisningen mellan och inom de olika finansiella rapporterna?
  2. Vad är en redovisningsprincip?
  3. Vad innebär Bruttoredovisning?
  4. När används Matchningsprincipen?
  5. Vad är Periodiseringsprincipen?
  6. Varför finns det Redovisningsskillnader mellan länder?
  7. Vilka är sambanden mellan värdering av tillgångar och beskattning?

Vad betyder påståendet att det måste finnas ett samband i redovisningen mellan och inom de olika finansiella rapporterna?

Informationen ska sedan ligga till grund för ekonomiska beslut, vilket innebär att olika intressenter har olika informationsbehov. Syftet med den externa redovisningen är att den ska minska informationsklyftor, informationsasymmetriproblem, mellan företaget och dess intressenter.

Vad är en redovisningsprincip?

Ett antal principer på redovisningsområdet, som styr den löpande redovisningen och årsredovisningen. De flesta av dessa principer finns i årsredovisningslagen medan några utvecklats genom praxis.

Vad innebär Bruttoredovisning?

Principen om bruttoredovisning – tillgångar och skulder eller intäkter och kostnader får inte kvittas mot varandra så att endast mellanskillnaden redovisas.

När används Matchningsprincipen?

Matchningsprincipen är en redovisningsprincip som innebär att intäkter och kostnader ska matcha varandra under samma räkenskapsår. ... Ett exempel på när väsentlighetsprincipen tar över matchningsprincipen är när förbrukningsinventarier kostnadsförs direkt i stället för att skrivas av under den ekonomiska livslängden.

Vad är Periodiseringsprincipen?

Periodiseringsprincipen Intäkt – en ökning av det ekonomiska värdet under redovisningsperioden till följd av inbetalningar eller ökning av tillgångars värde, eller minskning av skulders värde (med en ökning av eget kapital som följd).

Varför finns det Redovisningsskillnader mellan länder?

Varför finns det redovisningsskillnader mellan länder? Ägarstrukturen är direkt kopplad till finansieringen och därmed till redovisningen. Med få stora ägare är informationen mest till för att kontrollera företagsledarnas arbete snarare än att informera den enskilde aktieägaren.

Vilka är sambanden mellan värdering av tillgångar och beskattning?

För lagertillgångar finns däremot en direkt koppling mellan redovisningen och beskattningen. Genom denna koppling slår värdeförändringar på sådana tillgångar i redovisningen igenom vid beskattningen. För inventarier gäller att värdeförändringarna påverkar beskattningen genom reglerna om värdeminskningsavdrag.