:

Är Treo farligt för njurarna?

Innehållsförteckning:

  1. Är Treo farligt för njurarna?
  2. Kan kortison användas vid hjärtsjukdomar?
  3. Kan du använda kortison i ändtarmen?
  4. Hur många milligram kortison per dag?
  5. Vad är hög dos av kortison?

Är Treo farligt för njurarna?

Treo brustabletter innehåller natrium. Detta bör beaktas vid hypertoni, hjärt- och njurinsufficiens. Vid behandling av patienter med lätt till måttlig hjärtsvikt, njursjukdom eller leversjukdom, speciellt vid samtidig diuretikabehandling, måste risken för vätskeretention och försämrad njurfunktion beaktas.

Kan kortison användas vid hjärtsjukdomar?

  • Kortison används också vid vissa blodsjukdomar och tumörsjukdomar. Biverkningar vid behandling med tabletter, kapslar eller sprutor. Biverkningar du kan märka snabbt är att du får hjärtklappning, känner dig överaktiv och får svårt att sova, speciellt om du tar höga doser. Du kan känna dig mer hungrig än vanligt.

Kan du använda kortison i ändtarmen?

  • Kortison som du för in i ändtarmen används vid inflammation i ändtarmen, till exempel ulcerös kolit. Biverkningar när du tar kortison i ändtarmen. Det är vanligt att det svider och gör ont i ändtarmen. Andra vanliga biverkningar är magbesvär som dyspepsioch illamående.

Hur många milligram kortison per dag?

  • Som hög dos räknas mer än 100 milligram per dag. Det är viktigt att du tillsammans med läkaren väger risken för biverkningar mot fördelarna med behandlingen. Vid många sjukdomar har kortison en mycket bra effekt, ibland är det till och med livräddande. Tabletter, kapslar och sprutor i blodkärl eller muskel.

Vad är hög dos av kortison?

  • Som hög dos räknas mer än 100 milligram per dag. Det är viktigt att du tillsammans med läkaren väger risken för biverkningar mot fördelarna med behandlingen. Vid många sjukdomar har kortison en mycket bra effekt, ibland är det till och med livräddande.