:

Vart kommer Lätta smör ifrån?

Innehållsförteckning:

  1. Vart kommer Lätta smör ifrån?
  2. Finns det gris i smör?
  3. Vad innehåller Lätta smör?
  4. Är Lätta svensk?
  5. Hur bevarade man smör förr i tiden?
  6. Vart tillverkas lätta?
  7. Är det gris i Skumtomtar?
  8. Finns det gris i chips?
  9. Vad är bäst att äta smör eller margarin?
  10. Vad innehåller lätta margarin?

Vart kommer Lätta smör ifrån?

De nordiska Lätta-produkterna produceras i Helsingborg.

Finns det gris i smör?

Även om det är en vegetabilisk produkt så innehåller Lätta mini 28 procent animalisk gelatin för att binda ihop margarinet.

Vad innehåller Lätta smör?

Vatten, rapsolja 26%, kokosolja, solrosolja, KÄRNMJÖLK (5%), modifierad stärkelse, salt (1,5%), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, solroslecitin), konserveringsmedel (kaliumsorbat), syra (mjölksyra), naturlig arom, vitamin D, färgämne (karotener).

Är Lätta svensk?

År 1984 kom Lätta till liv med sitt naturliga och goda original margarin. Lätta har sedan sina första steg på svenska marknaden blivit tillverkad i Helsingborg och det gör vi fortfarande!

Hur bevarade man smör förr i tiden?

Det färdiga smöret kallades smjörkapp packades i en lackbytta av trä och förvarades i källaren. Från långfäbodarna klövjades smör och andra produkter hem till bygden. Till matsäck lades smör i ett trääske. Smör som icke behövdes för hushållet såldes på marknader i grannsocknarna.

Vart tillverkas lätta?

I Unilevers fabrik i Helsingborgs hamn tillverkas Becel, Lätta, Milda och Flora.

Är det gris i Skumtomtar?

Ögonen blev gyllene av lycka, äntligen skulle jag få smaka på min första julgodis, skumtomtar. Jag tog två påsar när jag kommer på mig själv om att jag är vegetarian och har även valt bort gelatin då det innehåller grisfetter och ibland grisrester, så där av mitt val.

Finns det gris i chips?

Till 100 g färdigvara har använts 147 g griskött.

Vad är bäst att äta smör eller margarin?

Smör innehåller väldigt lite omega-6 och omega-3-fettsyror, de livsviktiga fettsyror som kroppen inte själv kan producera. – Dessa finns främst i vegetabiliska oljor. ... Även margarin innehåller bra fettsyror och vitaminer, om än i tillsatt form. Därför rekommenderar Livsmedelsverket margarin före smör.

Vad innehåller lätta margarin?

Milda bak och stekmargarin Vegetabiliskt fett, rapsolja (37 %), vatten, vassle (av mjölk), salt (1,5 %), emulgeringsmedel (sojalecitin), A- och D-vitaminer, arom.