:

Hur många svenskar har privatlån?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många svenskar har privatlån?
  2. Hur vanligt är privatlån?
  3. Hur många svenskar är belånade?
  4. Hur vanligt är det med stora lån?
  5. Hur många bilar är belånade?
  6. Hur många svenskar har krediter?
  7. Hur vanligt är blancolån?
  8. Vad är Sveriges befolkning i Sverige?
  9. Hur snabbt växer Sveriges befolkning?
  10. Vad är Sveriges officiella statistik?

Hur många svenskar har privatlån?

Idag har cirka 2 miljoner svenskar någon typ av konsumtionslån (till exempel privatlån, billån, avbetalningar, kreditkortsskulder, topplån, blancolån eller sms-lån). Det är en ganska stor andel av svenska befolkningen med tanke på att man måste vara 18 år för att ens få ta ett lån.

Hur vanligt är privatlån?

Ungefär 15 procent av lånen är privatlån och 85 procent är bolån. ... En person med riktigt god ekonomi och bra villkor kan ha 2,95 procent i ränta och en annan person med betalningsanmärkningar och många lån kan ha ett snabblån med 29 procent i ränta (taket för högkostnadskrediter sen nya lagen infördes i september 2018).

Hur många svenskar är belånade?

Hur mycket lån har en genomsnittlig svensk? Om man räknar med alla som bor i Sverige ligger snittbelåningen på 380 000 kronor. Men om vi i stället bara räknar med de personer i Sverige som är i arbetsför ålder, det vill säga mellan 16 och 65 år, ligger snittbelåningen på 621 000 per medborgare.

Hur vanligt är det med stora lån?

Svenska hushåll har idag skulder på drygt 3 800 miljarder kronor. Av det är nästan 3 000 miljarder eller 77 procent bostadslån. Totalt motsvarar bolånen idag ungefär 40 procent av värdet av alla fastigheter. Bland nya bolånetagare ligger belåningsgraden betydligt högre på 64 procent.

Hur många bilar är belånade?

Ca 13 procent lånar till finansiering av bil och båt. Samlingslån står dock för majoriteten av lån, hela 51 procent.

Hur många svenskar har krediter?

En av tio har tagit hemliga lån Att krediter inte är helt socialt accepterat enligt svenskarna bekräftas av att var tionde person till och med har tagit ett lån utan att berätta det för sin omgivning. Och bland de hemliga lånen är privatlån överrepresenterade.

Hur vanligt är blancolån?

Blancolån[redigera | redigera wikitext] I Sverige är det vanligt med blancolån i spannet 5 000–500 000 kr och med ett räntespann mellan 3 procent och 22 procent, som emellertid kan uppgå till hundratals procent i vissa fall.

Vad är Sveriges befolkning i Sverige?

  • Sveriges befolkning består av alla som är folkbokförda i Sverige. Under 2000-talet har befolkningen vuxit och vi har passerat två miljongränser. I augusti 2004 blev vi 9 miljoner i Sverige, och i januari 2017 passerade vi 10 miljoner. Under 2019 ökade Sveriges befolkning med 1 procent.

Hur snabbt växer Sveriges befolkning?

  • I augusti 2004 blev vi 9 miljoner i Sverige, och i januari 2017 passerade vi 10 miljoner. Under 2019 ökade Sveriges befolkning med 1 procent. Hur snabbt befolkningen växer påverkas av hur många som föds och dör, och hur många som invandrar och utvandrar.

Vad är Sveriges officiella statistik?

  • Sveriges officiella statistik Sveriges befolkning består av alla som är folkbokförda i Sverige. Under 2000-talet har befolkningen vuxit och vi har passerat två miljongränser. I augusti 2004 blev vi 9 miljoner i Sverige, och i januari 2017 passerade vi 10 miljoner.