:

Vad finns det för olika utbildningar?

Innehållsförteckning:

  1. Vad finns det för olika utbildningar?
  2. Hur många högskoleutbildningar finns det?
  3. Hur många program kan man söka till högskolan?
  4. Hur länge går man på universitet?
  5. Hur hittar man utbildningar?
  6. Hur många högskolepoäng får du på en högskoleutbildning?
  7. Vad är skillnaden mellan högskola och högskola?
  8. Hur många högskolepoäng får du om du pluggar på heltid?
  9. Vilka universitet och högskolor finns i Sverige?

Vad finns det för olika utbildningar?

Program

  • Läkarprogrammet (330 hp)
  • Civilingenjör (300 hp)
  • Psykologprogrammet (300 hp)
  • Psykoterapeutprogrammet (90 hp)
  • Socionomprogrammet (210 hp)
  • Studie- och yrkesvägledarprogrammet (180 hp)
  • Civilekonom (240 hp)
  • Juristprogrammet (270 hp)

Hur många högskoleutbildningar finns det?

Universitet i Sverige erbjuder akademiska studier på tre olika utbildningsnivåer: Grundnivå (leder till en kandidatexamen) Avancerad nivå (leder till en master-/magisterexamen) Forskarnivå (leder till en doktorsexamen)

Hur många program kan man söka till högskolan?

Du måste prioritera utbildningarna, det vill säga att du sätter den utbildning du helst vill gå först, näst helst som 2 och så vidare. Du kan söka max 12 utbildningar till höst-och vårterminer. Till sommarkurser kan du söka 6 utbildningar. Du kan bara bli antagen till 45 poäng till en höst eller vårtermin.

Hur länge går man på universitet?

Program. Ett program består av ett större antal kurser och pågår oftast mellan tre och fem år. De program som du läser på Göteborgs universitet leder alltid fram till en examen och du läser ofta större delen av utbildningen tillsammans med samma kurskamrater.

Hur hittar man utbildningar?

Som vi nämnde tidigare kräver alla utbildningar på avancerad nivå att du redan har läst en grundläggande utbildning på högskolan. Om du inte har grundläggande behörighet, så måste du först komplettera genom att läsa på kommunal vuxenutbildning (komvux) eller på folkhögskolan.

Hur många högskolepoäng får du på en högskoleutbildning?

  • Längden på universitets- och högskoleutbildningar anges i högskolepoäng (hp). Om du pluggar på heltid under ett år (40 veckor) får du 60 högskolepoäng. En termins studier är alltså 30 högskolepoäng. En kandidatexamen får du efter tre års heltidsstudier, vilket ger dig 180 högskolepoäng.

Vad är skillnaden mellan högskola och högskola?

  • Högskolor erbjuder i regel två utbildningsnivåer: Grundnivå och avancerad nivå. Skillnaden mellan universitet och högskolor är att det bara är universitet som erbjuder utbildning på forskarnivå. Det finns sätt för högskolor att kringgå regeln om vem som får utfärda examen på forskarnivå.

Hur många högskolepoäng får du om du pluggar på heltid?

  • Om du pluggar på heltid under ett år (40 veckor) får du 60 högskolepoäng. En termins studier är alltså 30 högskolepoäng. En kandidatexamen får du efter tre års heltidsstudier, vilket ger dig 180 högskolepoäng. Läs på helfart, halvfart eller kvarsfart

Vilka universitet och högskolor finns i Sverige?

  • I Sverige finns det idag 14 statliga universitet och 22 statliga högskolor. Därtill tillkommer enskilda utbildningsanordnare, med rätt att ge grundläggande högskoleutbildning och lärosäten med enskild huvudman som har rätt att ge forskarutbildning, exempelvis Handelhögskolan i Stockholm och Chalmers i Göteborg.