:

Hur många har dött i Shottaz och Dödspatrullen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många har dött i Shottaz och Dödspatrullen?
  2. Vilka är 3MST?
  3. Vem är Vincent i tills alla dör?
  4. Hur många kriminella i Järva?
  5. Vilka har dött i Rinkeby?
  6. Vem är rapparen i Shottaz?
  7. Finns Dödspatrullen?
  8. Vem är makelele?
  9. Hur dog Franky?
  10. Vad har hänt i Järva?

Hur många har dött i Shottaz och Dödspatrullen?

Enligt en kartläggning av Svenska Dagbladet från 2018 har medlemmar i Shottaz tillsammans med rivalerna i Dödspatrullen blivit dömda för 330 brott. I den medialt omtalade konflikten mellan Dödspatrullen och Shottaz som pågått sedan 2015 har ett tiotal personer mördats, både i Sverige, men även i Danmark.

Vilka är 3MST?

Dödspatrullen 3MST växte fram i Rinkeby Dödspatrullen, även kallat 3MST, är ett kriminellt nätverk som under den andra halvan av 2010-talet vuxit fram i förorten Rinkeby i nordvästra Stockholm.

Vem är Vincent i tills alla dör?

20-årige Vincent ”Poy” Mbinkeu var en del av kärnan i Shottaz. Natten till nyårsafton 2019 hittades han skjuten i en bil i Rinkeby. Polisen misstänker inte att det var rivalerna i Dödspatrullen som dödade Vincent Mbinkeu – utan att han blev mördad av sina egna.

Hur många kriminella i Järva?

Polisen uppskattar att det finns mer än 500 personer i området som livnär sig av kriminalitet, och särskilt narkotikabrottsligheten är stor på Järva.

Vilka har dött i Rinkeby?

2016 återvände Dödspatrullen till Stockholm och dödade två bröder när de satt på Mynta café på Rinkebystråket. Flera maskerade män jagade dem till diskrummet och dödade dem. En av bröderna var en ledare i Shottaz. Den andra var inte involverad, men blev ändå dödad.

Vem är rapparen i Shottaz?

Yasin Abdullahi Mahamoud, känd som Yasin Byn, YasinTheDon (eller bara Yasin), född 11 januari 1998 i Rinkeby i Stockholm, är en svensk-somalisk rappare och låtskrivare.

Finns Dödspatrullen?

Dödspatrullen, även kallat 3MST, är ett uppmärksammat kriminellt nätverk som uppstått ur den svensk-somaliska miljön i Rinkeby i Stockholm. Dödspatrullen har ingen formell ledare, men fyra medlemmar som anses ha startat gänget har mer att säga till om.

Vem är makelele?

Mohamed Ali, 23, som pekas ut som ledare i Dödspatrullen. Han har erkänt för hovrätten att han tänt eld på flyktbilen efter morden, men förnekat att han varit på plats vid själva skjutningen. Mohamed Ali kallas både för ”Makelele” och ”Mackan”.

Hur dog Franky?

Det var vid 18-tiden på tisdagskvällen som minst tio skott – från både automatkarbin och pistol – avfyrades mot en svenskskyltad bil i Herlev nordväst om Köpenhamn.

Vad har hänt i Järva?

Alejandro, 20 år gammal och rullstolsburen sedan de fyra skotten slet sönder kroppen, rappar om mordet på sin bror. ”Min broder i himlen du hedras och en dag vi förenas”. Listan har blivit lång: 16 mord de senaste två åren har någon form av koppling till Järvafältens förorter.