:

Kan inneholde nøtter?

Innehållsförteckning:

  1. Kan inneholde nøtter?
  2. Hva inneholder hasselnøtt?
  3. Kan inneholde spor av skalldyr?
  4. Kan inneholde spor av gluten?
  5. Hva hjelper mot nøtteallergi?
  6. Hva slags næringsstoffer inneholder nøtter?

Kan inneholde nøtter?

En del matvarer er merket med ”kan inneholde spor av nøtter”. Dette betyr ikke at nøtter er tilsatt matvaren, men at det under produksjon kan ha kommet rester av nøtter i produktet. De fleste med nøtteallergi tåler en spormengde nøtter og kan spise produkter merket med ”kan inneholde spor av”.

Hva inneholder hasselnøtt?

Hasselnøttene har et høyt innhold av vitamin E. Spiser du 50 gram, som tilsvarer rundt 20 nøtter, dekker du dagens behov. Hasselnøtter er også en kilde til tiamin, vitamin B6, folat, kalium, kopper, fosfor, jern, magnesium, sink, kalsium og kostfiber.

Kan inneholde spor av skalldyr?

Eksempler på matvarer hvor du kan finne skalldyr eller spor av skalldyr* er fiskeboller, fiskegrateng, rekechips, marine supper og sauser, marinader, ulike salater, krillolje og buljonger. Også en del tang- og tareprodukter kan inneholde små mengder skalldyr.

Kan inneholde spor av gluten?

Noen produkter merkes «kan inneholde spor av gluten» eller «kan inneholde gluten». Hensikten er å informere forbruker om at det kan inneholde gluten, selv om det ikke er en ingrediens. Ifølge Mattilsynet skal denne type merking bare benyttes dersom det er en reell fare for at produktene kan være forurenset av gluten.

Hva hjelper mot nøtteallergi?

Den eneste behandling av matallergi er å unngå det du ikke tåler. Det finnes ingen medisiner eller annen behandling som kurerer nøtteallergi eller forebygger en allergisk reaksjon. Matvarer som kan inneholder nøtter er, blant annet: bakervarer.

Hva slags næringsstoffer inneholder nøtter?

En del nøtter inneholder mye vitamin E og så og si alle nøtter er rike på tiamin, kalium, magnesium, kobber, fosfor og mangan. Noen er også rike på vitamin K, vitamin B6, jern, sink og folat, men dette varierer mye fra nøtt til nøtt. Innholdet av vitamin C og jod er ubetydelig.