:

Hur många svenskar har tillgång till internet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många svenskar har tillgång till internet?
  2. Hur många människor har tillgång till internet?
  3. Hur många är uppkopplade till internet?
  4. Hur många procent har inte internet?
  5. Hur ser Internetanvändandet ut idag 2021?

Hur många svenskar har tillgång till internet?

98 procent av svenskarna uppger att de har tillgång till internet i hemmet. Det är tre procentenheter mer än förra årets 95 procent.

Hur många människor har tillgång till internet?

1,2 miljarder människor har tillgång till en snabb bredbandsuppkoppling, och den andel personer som har tillgång till bredband har fördubblats sedan 2010. Den genomsnittlige internetanvändaren spenderar cirka 3 timmar på internet dagligen.

Hur många är uppkopplade till internet?

98 procent av svenskarna uppger att de har tillgång till internet i hemmet. Det är tre procentenheter mer än förra årets 95 procent. Framförallt är det de äldre, 76 år och äldre, som står för ökningen.

Hur många procent har inte internet?

Hos de som är 76 år eller äldre har nu 87 procent tillgång till internet hemma jämfört med 68 procent 2017. Samtidigt är det en stor andel (16 %) som inte vet vilken sorts internetanslutning de har. Åldersgruppen 66–75 år har kommit ikapp övriga när det gäller tillgång till internet hemma.

Hur ser Internetanvändandet ut idag 2021?

94 procent använder internet år 2021 Ser vi till populationen 16 år och äldre (utan övre åldersgräns) så använder 94 procent internet. ... Vår undersökning visar alltså att internetanvändandet ligger på 94 procent bland befolkningen 16 år och äldre år 2021.