:

Varför heter det Viking Line?

Innehållsförteckning:

  1. Varför heter det Viking Line?
  2. Var gick Amorella på grund?
  3. När får man gå ombord på Cinderella?
  4. Är Viking Line svenskt eller finskt?
  5. Varför gick Viking Grace på grund?

Varför heter det Viking Line?

En ny era i passagerartrafiken Finland–Åland–Sverige inleddes på försommaren 1959 då den första bilfärjan – S/S Viking – sattes i trafik av det nybildade bolaget Vikinglinjen Ab, med den åländske sjökaptenen Gunnar Eklund som initiativtagare.

Var gick Amorella på grund?

Olycksutredningscentralen inleder den här veckan en utredning om M/S Amorellas grundstötning som skedde strax före klockan 13 den 20 september. M/S Amorella gickgrund utanför Lumparland och Föglö utanför Åland.

När får man gå ombord på Cinderella?

Observera att du behöver vara incheckad för ombordstigning senast kl 15.50. Du får tillgång till din hytt kl 17.00. Barn under 12 år medföljer utan kostnad.

Är Viking Line svenskt eller finskt?

Viking Line Abp är en åländsk rederikoncern med trafik på Östersjön. Viking Lines huvudkontor finns i Mariehamn. Det svenska kontoret finns i Danvik Center, som ligger i Danviken i Nacka. I Stockholm går färjorna från Stadsgårdshamnen, i Helsingfors från Skatudden och i Tallinn från Reisisadam.

Varför gick Viking Grace på grund?

"Inget vi kunde göra" – Viking Grace strandade i Mariehamn på grund av stormby, säger befälhavaren. Att passagerarfartyget Viking Grace strandande berodde på en isolerad oförutsägbar händelse i form av en stormby som det inte gick att värja sig emot.