:

Är SCB en säker källa?

Innehållsförteckning:

  1. Är SCB en säker källa?
  2. Vem äger Statistiska centralbyrån?
  3. Har koll på statistik SCB?
  4. Vad är SCB?
  5. Är SCB s årsskrift?
  6. Vad är Statistiska centralbyrån?
  7. Var ligger Statistiska centralbyrån?
  8. Hur många arbetar i Sverige 2020?

Är SCB en säker källa?

Det gäller såväl texter, tabeller som diagram och infografik. Om du använder eller sprider statistik från scb.se ska dock som källa alltid SCB anges (”Källa: SCB” alternativt ”Källa: Statistiska centralbyrån”, i internationella sammanhang får i stället ”Source: Statistics Sweden” användas).

Vem äger Statistiska centralbyrån?

Statistikmyndigheten SCB, är en statlig myndighet. Regeringen bestämmer vad vi ska göra. Vi har kontor i Stockholm och i Örebro.

Har koll på statistik SCB?

Du vet väl att du kan vända dig till vår Statistikservice om du har frågor om statistik? Numret är 010-479 50 00 och vi nås på vardagar mellan 9.00–12.00 och 13.00–16.30.

Vad är SCB?

Statistiska centralbyrån förkortas SCB. ... Det finns andra myndigheter som också gör statistik. SCB har ansvar för att samordna. den svenska statistiken.

Är SCB s årsskrift?

1914 började den bok publiceras som kommit att symbolisera summan av statistisk information i Sverige, Statistisk årsbok för Sverige. För den som letar efter svensk statistik har årsboken med sin källförteckning blivit den självklara ingången till svensk statistik.

Vad är Statistiska centralbyrån?

Statistikmyndigheten SCB ansvarar för officiell statistik och annan statlig statistik. Det innebär att vi ska utveckla, framställa och sprida statistiken. Dessutom ska vi samordna systemet för den officiella statistiken i Sverige.

Var ligger Statistiska centralbyrån?

SCB:s kontor i Örebro. Statistiska centralbyrån (SCB) är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under Finansdepartementet och ansvarar för officiell statistik och för annan statlig statistik. SCB ska, på uppdrag av riksdagen, förse kunder med statistik av god kvalitet.

Hur många arbetar i Sverige 2020?

Under 2000-talet har antalet sysselsatta ökat från 4,3 miljoner 2001 till 5,1 miljoner 2020. Det beror delvis på att befolkningen har vuxit.